NA24.no

Xbox Live til Windows-telefoner

(Microsoft)
Sist oppdatert:
Microsoft tar opp kampen mot Apple med Windows Phone 7 Series.

Under mobilmessen Mobile World Congress i Barcelona mandag kveld annonserte Microsoft som forventet sitt nye operativsystem for mobiltelefoner, Windows Phone 7 Series. Det som likevel har overrasket mange, er hvor bra det er.

Tar opp kampen med App Store

Den kjente teknobloggen Gizmodo skriver i sin forhåndstest av programvaren at «alt er annerledes nå». Med det menes det at Apple og Google nå har fått en ny konkurrent.

Apple har hatt enorm suksess med butikken App Store og spill er den soleklart største enkeltstående kategorien. Apple har klart å tilgjengeliggjøre mobilspill for folk flest, og det skaper garantert hodebry for sjefene i Sony og Nintendo, uansett hva de måtte hevde.

Microsoft har sett dette, og lanserer med Windows Phone 7 Series sin egen spillsatsing ved å koble nettjenesten Xbox Live til det nye operativsystemet. Det er fremdeles uklart nøyaktig hvordan det kommer til å fungere, men vennelister, avatarer, utmerkelser og spill vil bli tilgjengelig fra mobiltelefonen.

Se bildene fra Windows Phone 7 Series:

2871

Slik illustrerer Microsoft hvordan spillseksjonen er strukturert i Windows Phone 7. Du kan «skyve» seksjonen fra side til side for å se innholdet på seksjonen.

«Live Anywhere» lever

Det blir også mulig koble seg til spill fra ulike plattformer, både fra mobil, PC og Xbox 360, og til og med spille mot hverandre. Dette er en gammel tanke i Microsoft, og ble lansert som «Live Anywhere» allerede i 2006.

Nå virker tiden inne for å fullbyrde ideen, og Microsoft stiller minimumskrav til enhetene som skal kjøre Windows Phone 7. Blant annet må de ha akselerometer og høyoppløselig berøringsskjerm som takler minst fire berøringspunkter samtidig.

I et intervju med News.com, forklarer nestkommanderende i Microsofts avdeling for mobil kommunikasjon hvordan spilling på tvers av plattformer vil fungere.

- La oss si at jeg vil spille «Scrabble» mot deg. Da ville du fått en invitasjon på Xbox Live-feltet på mobilen. Dermed kan du åpne spillområdet og se at jeg vil starte et spill med deg, eller at det allerede er startet og det er din tur til å flytte. Du kan bruke PC eller mobil, det er Xbox Live som koordinerer alt sammen, forklarer Andy Lees.

Seks kjerneområder

Xbox Live er én del av Windows Phone 7 Series. Det nye operativsystemet er basert på seks såkalt hubs - eller kjerneområder: Mennesker, bilder, musikk og video, kontor, markedsplass og spill. Hvert av kjerneområdene er delt inn i forskjellige fliser.

Hvert kjerneområde kan hente informasjon fra ulike sosiale medier, som Facebook, Twitter, Flickr og Live, og integrere informasjonen til en felles informasjonsstrøm.

Mobiltelefoner basert på Windows Phone 7 Series skal etter planen lanseres i løpet av fjerde kvartal 2010.

Microsoft introduserer Windows Phone 7 på Mobile World Congress:

Slik presenterer Microsoft Windows Phone 7 Series på YouTube:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere