Ximena (35) har solgt boliger for 421 mill.

HAR MYE Å GJØRE: Ximena Andrea Sagenes er kanskje en av landets beste eiendommeglere.

HAR MYE Å GJØRE: Ximena Andrea Sagenes er kanskje en av landets beste eiendommeglere. Foto: Privat

Tobarnsmor er Bergens supermegler.

02.07.15 09:12

Ximena Andrea Sagenes (35) solgte 105 boliger for 421 millioner kroner ved slutten av første halvår 2015.

– Markedet er eksplosivt, og kjøperne er mer impulsive enn noen gang, sier hun til Nettavisen.

Den dyreste leiligheten Sagenes har solgt, gikk for ti millioner kroner.

Samlet har hun solgt 105 boliger, og det meste er i nye prosjekter. I Privatmegleren, hvor hun jobber, er hun landets beste megler blant flere hundre ansatte.

– Jeg jobber egentlig døgnet rundt, og jeg er tobarnsmor i tillegg. Jeg har egentlig ikke så mye liv utenom jobb og mine to stakkars barn, sier hun og ler.

Nettavisen har kontaktet flere av landets største eiendomsmeglere, men ingen av dem kan vise til lignende tall, eller så ønsker de ikke å opplyse om det.

Selger mest nytt

Tobarnsmoren kom tilbake fra permisjon i april i fjor og solgte boliger for 257 millioner kroner i 2014. Det er altså 164 millioner mindre enn det allerede har solgt for i 2015.

– Hvor mye tjener du?

– Må jeg si et tall? Jeg liker ikke fokuset på det, men jeg kan fortelle at jeg tjener veldig bra. Det er et resultat av veldig hardt arbeid. For meg er dette blitt en livsstil, sier hun.

Ligningstall for 2013 viser at Sagenes dro inn i underkant av 800.000 kroner. Det er foreløpig ingen ting som tyder på at lønningsposen blir mindre med det første.

– Jeg har vært megler i 13 år og 2015 er et helt spesielt år. Boligkjøperne tar avgjørelser raskere enn før, sier hun.

– Hovedkategorien av kjøperne er yngre besteforeldre, og de blir yngre og yngre. Mange har ikke passert 50 år, og selger eneboligen for å kjøpe seg en lettstelt og kul leilighet. Det enorme salget jeg har hatt er sannsynligvis en direkte konsekvens av at denne kjøpergruppen har solgt eneboligen og fått en god pris. Dette er boliger som oppnår svært høye priser i dagens marked, sier Sagenes.

Spår høy aktivitet i sommer

Supermegleren presiserer at det ikke er noen prosjekter som peker seg spesielt ut dette året, men fremhever likevel et prosjekt i Inndalsveien i Bergen.

– Her solgte vi 32 leiligheter den første salgsuken, ellers har salgene skjedd i alle deler av bergensregionen, sier Sagenes.

Foreløpig er det fortsatt høy aktivitet i markedet for nye leiligheter, og i et normalår skal temperaturen synke inn mot sommeren, fortsetter hun.

– I fjor sommer ble det ingen ferie i boligmarkedet. Det var naturligvis lavere aktivitet enn ellers, men likevel høyere enn normalen. Jeg tror også årets sommer vil være preget av at det er vedvarende etterspørsel etter boliger.

Les også: Supermegler vil «kaste ut» eldre fra eneboliger

Har du nyhetstips? Tips tommy.brakstad@nettavisen.no!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.