Yahoo og Intel stuper

Foto: Andrew Gombert, EPA

Teknologiflaggskipene Intel og Yahoo skuffer med sine kvartalstall, og aksjene stuper i handel etter børs tirsdag. Det borger for en tøff dag for IT-aksjene onsdag.

17.01.06 23:39

HOUSTON (NA24): Både Intel og Yahoo skuffer med sine kvartalstall, som er offentliggjort etter at USA-børsene stengte tirsdag. Så langt er Yahoo-aksjen ned 12 prosent og Intel ned 9 prosent.

Intel, som leverer hovedprosessoren i det fleste PCene som selges, melder at omsetning og overskudd for fjerde kvartal var dårligere enn analytikerne hadde forventet, og utsiktene for inneværende kvartal er også skuffende.

Intel melder at selskapets overskudd for fjerde kvartal økte med 16 prosent til 2,5 milliarder dollar. Det utgjør 40 cent pr. aksje, mens analytikerne hadde ventet 43 cent, ifølge analysefirmaet Thomson Firsts Call, et tall som riktignok ikke er belastet med beregnede kostnader for selskapets opsjonsprogram. Det er ikke umiddelbart klart hvor mye dette utgjør.

Omsetningen steg 6 prosent til 10,2 milliarder, mens selskapet tidligere anslo 10,4-10,6 milliarder dollar. Analytikerne ventet jevnt over at Intel ville levere i nærheten av toppen av dette området.

For første kvartal anslår Intel nå en omsetning på 9,1-9,7 milliarder dollar. Her hadde analytikerne forventet drøyt 10 milliarder. For hele 2006 anslås omsetningsveksten fra 2005 til 6-9 prosent.

Intel har i det siste lagt vekt på sin satsning på forbrukerelektronikk, og observatører mener selskapet sliter med å oppnå vekst i det tradisjonelle PC-markedet.

Yahoo melder om et overskudd for fjerde kvartal som økte 33 prosent til 247 millioner dollar når ekstraordinære poster holdes utenom. Det utgjør 16 cent pr. aksje, mens markedet ventet 17, og mange nok hadde håpet at Yahoo skulle overgå dette.

Omsetningen økte 36 prosent til 1,07 milliarder dollar, i tråd med analytikernes forventninger.

For første kvartal venter Yahoo en omsetning på 1,04-1,10 milliarder dollar, altså på linje med i fjerde kvartal, og for hele 2006 4,60-4,85 milliarder. For hele 2005 var omsetningen 3,7 milliarder dollar.

Selskapet signaliserte også et overskudd for første kvartal som er under markedets forventning.

De viktigste nyhetene får du på NA24.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.