NA24.no

Yahoo saksøker Facebook

Foto: JUSTIN SULLIVAN (Afp)
Mener Facebook har stjålet deres patenter.

Facebook ble anklaget i en sak av Yahoo for krenkende patenter som dekker funksjoner kritiske til nettsteder, inkludert annonsering på Internett, informasjonsdeling og privatliv, ifølge Bloomberg.

I en klage innlevert mandag til en føderal domstol i San Jose, California, ber Yahoo om en sperring av Facebook-tjenester som de mener krenker ti Yahoo-patenter. Patentene dekker oppgaver som kreves for å «bygge en vellykket nettsted», for eksempel informasjontilpasning, sosiale nettverk og meldinger, ifølge klagen.

Mye av den teknologien som Facebook er basert på, var Yahoo først ute med, hevder selskapet i klagen.

FØLG NA24 PROPAGANDA PÅ FACEBOOK HER

Se alle de 10 patentene her

Yahoo sa i februar at Facebook må lisensiere sin teknologi, og peker på at andre web-selskaper har gjort dette. Yahoo er på utkikk etter måter å gjenopplive sin vekst etter at de tapte terreng til Facebook i displayreklamemarkedet og av Google i websøk.

- Vi er skuffet over at Yahoo,som en langvarig forretningspartner av Facebook og et selskap som har vesentlig nytte av sin tilknytning til Facebook, har besluttet å ty til søksmål, sier Facebook i en uttalelse til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere