*Nettavisen* Økonomi.

Yara dras ned av Mosaic-skuffelse

Yara faller med gjødselsektoren torsdag etter skuffende tall fra konkurrenten Mosaic i USA.

Det nordamerikanske gjødselkonsernet The Mosaic Company la frem tallene for sitt regnskapsmessige første kvartal etter
børsslutt i USA onsdag kveld, og tallene var ikke så gode som markedet hadde håpet.

NA24 - din næringslivsavis

Skuffelsen bidrar til å senke Yara-aksjen på Oslo Børs torsdag, og etter 20 minutters handel var Yara-kursen ned 4,5 prosent på en ellers svakt stigende børs.

Sterk vekst
Mosaic kunne som forventet vise til en sterk vekst i både topplinje og bunnlinje i tredje kvartal, sammenlignet med samme periode i fjor. Men signalene fremover var ikke helt hva markedet hadde håpet på ei heller bunnlinjen.

Aksjen ble sendt ned voldsomme 17 prosent i etterbørshandel i USA onsdag kveld norsk tid. Konkurrentene Potash Corp og Agrium falt henholdsvis 8,3 og 6,2 prosent etter Mosaics tall ble kjent.

Mosaic omsatte i sitt regnskapsmessige første kvartal for 4,32 milliarder dollar, mer enn en dobling fra samme periode i fjor. Resultatet endte på 1,18 milliarder, eller 2,65 dollar per aksje.

Analytikerne hadde ifølge Thomson Reuters ventet en omsetning på 4,01 milliarder og et resultat på 2,94 dollar per aksje.

Vil redusere
Mosaic varslet i forbindelse med tallene at de vil gjøre kraftige reduksjoner i sin fosfatproduksjon de kommende månedene som følge av høye lagre. På den annen side meldte konsernet om et fortsatt sterkt kaliummarked hvor lagrene er lave.

På bakgrunn av reduksjonene innen fosfatbasert gjødsel, trimmet Mosaic også ned sine forventede salgsvolumer for virksomheten. Guiding for kaliumbasert gjødsel ble derimot opprettholdt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag