NA24.no

Yara-driften ikke i mål

Yara klarte ikke å innfri i fjerde kvartal, men signaliserer lavere kostnader .

Yara fikk driftsinntekter på 12.428 millioner kroner i fjerde kvartal, noe som ga et driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) på 1.351 millioner kroner.

NA24 - din næringslivsavis

Verken driftsinntektene eller EBITDA-resultat var like godt som forventet. Ifølge en rundspørring gjort av TDN Finans blant analytikerne var det ventet driftsinntekter på 13.083 millioner kroner med et EBITDA-resultat på 1.469 millioner kroner.

Driftsoverskuddet endte på 521 millioner kroner, som var godt under konsensus på 726 millioner kroner.

Takket være store finansposter som blant annet urealiserte valutagevinster, endte resultat før skatt på 1.050 millioner kroner, mot ventet 1.059 millioner. Nettoresultatet er rapprotert til 891 millioner kroner for fjerde kvartal, mot ventet 802 millioner kroner.

Når det gjelder utsikten fremover, ser Yara gode reduksjoner i energikostnadene i både første og andre kvartal. Yara opplyser i resultatrapproten at de nå ser 100 millioner kroner i lavere energikostnader i Europa enn tidligere estimert. Det vil bety en reduksjon på 50 millioner fra første kvartal i fjor.

For andre kvartal estimerer Yara en reduksjon på 200 millioner kroner i forhold til energikostnaden i samme periode i 2006.

Styret i Yara foreslår et ordinært utbytte på 2,50 kroner for 2006 som kommer i tillegg til utdeling etter salget av Yaras skipsflåte i fjor. Videre signaliserer styret at de på generalforsamlingen vil foreslå et nytt program for tilbakekjøp av egne aksjer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere