NA24.no

Jørgen Ole Haslestad, Yara International
Jørgen Ole Haslestad, Yara International Foto: Roald, Berit (Scanpix)

Yara firedoblet resultatet

Sist oppdatert:
Skuffende omsetning, men resultatet til gjødselsgiganten imponerer.

Yara-sjef Ole Jørgen Haslestad kan fredag fortelle at resultatet til selskapet er mange milliarder kroner bedre enn resultatet for andre kvartal i fjor.

Resultatet før skatt ble på 4,9 milliarder kroner, mot 1,43 milliarder i fjor. Det tilsvarer nesten en firedobling på ett år.

- Yara rapporterer et sterkt resultat for andre kvartal med bedrede gjødselmarginer og en produksjon nær optimal kapasitetsutnyttelse, sier konsernsjef Jørgen Ole Haslestad i Yara International ASA i en pressemelding.

Resultatet for andre kvartal nyter også godt av en gevinst etter skatt på 2,6 milliarder kroner på salget av Yaras eierandel i den brasilianske fosfatprodusenten Fosfertil, forteller Haslestad.

Samtidig var omsetningen lavere enn forventet. I andre kvartal omsatte Yara for 15,7 milliarder kroner, mot 16,88 milliarder som var forventet av analytikere ifølge Reuters. Driftsresultatet (EBITDA) endte på 6,59 milliarder.

Konsernsjefen trekker fram dårlig vær som en årsak til jubelmarginene.

- Det har vært en lovende start på den nye gjødselsesongen. Globale nitrogenpriser har økt som følge av at etterspørselen har tatt seg opp, og europeiske nitratpriser har startet betydelig høyere enn ved begynnelsen av forrige sesong, blant annet på grunn av lave lagre. Etterspørselen etter gjødsel støttes av sterk forbruksvekst for jordbruksprodukter og bekymringer om at de siste års rekordavlinger med gunstige værforhold, kanskje ikke gjentas, sier Jørgen Ole Haslestad.

Få bedre råd med Nettavisens tjenester:

Minstrøm:Bytt strømleverandør og spar tusener.

Minrente:Bytt bank og spar minst 5000 kroner i året.

Mittoppdrag:Få tilbud fra håndverkere.

(Tjenestene er gratis for Nettavisens lesere)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere