NA24.no

Yara kjøper gjødseltrader

(Foto: Morten Holm / SCANPIX)
Sist oppdatert:
Et av Europas ledende tradingselskaper er kjøpt av Yara.

Yara har inngått en avtale om å kjøpe halve det Geneve-basert tradingselskapet Balderton Fertilisers SA.

NA24 - din næringslivsavis

Ifølge en børsmelding fra Yara vil kjøpet av Balderton Fertilisers SA styrke Yaras eksisterende trading med ammoniakk og gjødsel.

Selskapet mener det også vil støtte videre vekst da kjøpet gir bedre sourcing og nye distribusjonskanaler.

Balderton er ifølge Yara et av de ledende tradingselskaper av ammoniakk og gjødsel i Europa, med et tradevolum på om lag 1.8 millioner tonn produkt i 2005. Partene har blitt enig om ikke å offentliggjøre kjøpsprisen på det nåværende tidspunkt.

- Baldertons sterke posisjon i Svartehavsområdet, Middelhavsområdet og Afrika utfyller Yaras posisjon i andre deler av verden, skriver Yara.

Yara vil framover både kjøpe tredjeparts gjødsel gjennom Balderton, og bruke Baldertons komplementære salgskanaler for Yaras egenproduserte gjødsel i markeder hvor Yara i dag ikke er tilstede.

- Etter suksessfullt å ha gjort forretninger sammen over mange år, ønsket begge selskaper et tettere samarbeid for å ytterligere støtte lønnsom vekst for begge selskapene, sier Yaras konsernsjef Thorleif Enger i en kommentar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere