NA24.no

Yara-konkurrent melder om volumsvikt

Sist oppdatert:
Tysk gjødselkonsern øker inntektene, men melder om lavere volum.

Den tyske gjødsel og salgsdistributøren K+S AG melder torsdag om en sterk økning i inntektene i fjerde kvartal etter skattejusteringer på høye gjødselpriser, ifølge Dow Jones.

NA24 - din næringslivsavis

Resultatet etter skatt og justert for markedsendringer var 227,5 millioner euro som er opp 22,9 millioner euro fra samme kvartal i 2007. Kvartalstallene slår analytikerne som hadde ventet 224 millioner euro.

Omsetningen er opp 6,9 prosent til 955,5 millioner euro fra samme kvartal i 2007. K+S AG er konkurrent til den norske gjødselkjempen Yara International.

I samme melding erklærer konsernet også at volumet faller og det fører til «signifikant» lavere salgsvolum i år noe som sendte aksjekursen nedover.

Aksjekursen falt 7,6 prosent til årets laveste da nyheten ble kjent, men omsettes i øyeblikket til 31,44 euro på Frankfurt-børsen, som er ned 1,5 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere