Yara lanserer nytt tilbakekjøpsprogram

Foto: Knut Falch (SCANPIX)

Foreslår nytt styremedlem og sletting av aksjer.

Styret i Yara International foreslår at selskapet skal kjøpe tilbake inntil 5 prosent av de utestående aksjene i selskapet. Kjøpene skal skje over 12 måneder og kursintervallet er satt til mellom 100 og 1.000 kroner per aksje.

I tillegg foreslår Yaras styre at de aksjene som er kjøpt under det eksisterende tilbakekjøpsprogrammet blir slettet. Dette omfatter 1,75 millioner aksjer, mens staten vil slette 1 million aksjer som Yara kjøper av sin største aksjonær. Dette gjøres for at statens eierandel forblir uendret på 36,21 prosent.

Prisen for de aksjene settes lik gjennomsnittskursen for de 1,75 millioner aksjene Yara allerede har kjøpt med et tillegg av rentekompensasjon. Antall utstedte aksjer i Yara være om lag 288,8 millioner aksjer etter dette.

Aksjene som kjøpes i det nye tilbakekjøpsprogrammet kan enten brukes til sletting eller som betalingsmiddel i forretningsmessige transaksjoner, og Yara vil inngå en ny avtale med staten slik at statens eierandel ikke endres hvis aksjene slettes.

Kunstgjødselsselskapet vil også utnevne Bernt Reitan som erstatter i styret etter at Jørgen Ole Haslestad ble ny konsernsjef 1. oktober i fjor. Reitan er medlem av konsernledelsen i Alcoa.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.