NA24.no

Yara stjeler showet

Foto: Knut Falch (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Kanontall fra kunstgjødselsselskapet sender Oslo Børs rett opp.

Yara er det første av de virkelige store selskapene på Oslo Børs som legger frem tall for første kvartal. Selv om det var skyhøye forventninger til gjødselsselskapet innfrir Yara mer enn hva analytikerne hadde drømt om.

NA24 - din næringslivsavis

Yara-aksjen stiger 9,03 prosent til 380 kroner. Det priser selskapet til 111 milliarder kroner og dermed befester Yara posisjonen som børsens tredje største selskap. Yara hadde et resultat før skatt på 3,78 milliarder kroner i årets tre første måneder. Det er en mer enn en dobling fra 1,40 milliarder i tilsvarende periode året før. Analytikerne hadde her ventet et resultat før skatt på 2,58 milliarder kroner.

Les mer: Kanontall fra Yara

Hovedindeksen løftes 1,10 prosent til 441,88 poeng.

Flere tall
IT-selskapet SuperOffice har også lagt frem sitt resultat for første kvartal. De kan vise til fortsatt vekst på topplinje og for driftsresultatet før avskrivninger (EBITDA), men leverte et svakere resultat før skatt dette skyldes lavere finansinntekter. Omsetningen og marginene ble påvirket negativt av den sterke kronen i første kvartal, men også av at påsken i år kom i mars. SuperOffice-aksjen faller 8,06 prosent til 28,50 kroner, men fallet kommer av at aksjen noteres uten rett til utbytte på 3 kroner. Målt i antall kroner er fallet på 2,50 kroner, og justert for utbytte stiger dermed aksjen 0,5 kroner.

Se SuperOffice sin kvartalspresentasjon på web-tv her.

Tandberg la torsdag ettermiddag frem sine tall for første kvartal. De la frem tall som havnet under forventningene i markedet, men blir likevel ikke straffet for det. Aksjen stiger 1,47 prosent til 83 kroner selv om den går uten rett til utbytte på 1 kroner.

Orion mener det ikke er noe drama selv om Tandberg ikke helt innfrir.

- Tandberg rapporterte førstekvartalsresultater like under våre estimater og konsensusforventningene. Vi vil trolig ta ned være estimater på driftsresultat for 2008-2010 med rundt 5 til 5,5 prosent, men vil trolig holde kursmålet på 95 kroner per aksje, skriver meglerhuset i en kortmelding og venter at de beholder kjøpsanbefalingen de neste seks månedene.

Les mer:Tandberg kom ikke i havn

Rammet av sykdom
Cermaq innrømmer nå at deres laks i Chile er blitt rammet av sykdom. Selskapet opplyser at faktisk salgsvolum i første kvartal endte på 16.000 tonn. Men problemene medfører nedjustering av salgsestimatene for resten av året. Cermaq anslår nå et salgsvolum på 53.000 tonn, mot tidligere 68.000 tonn.

Les mer: Cermaq rammet av sykdom

Cermaq-aksjenf aller 4,96 prosent til 28,50 kroner. Marine Harvest blir sendt ned 3,55 prosent til 2,72 kroner.

Bankkonsernet DnB Nor stiger 1,92 prosent til 74,20 kroner.

Oljeprisen holder seg nær rekordnivåene etter at dollaren fortsetter å svekke seg. Nordsjøolje med levering i juni omsettes for 12,48 dollar fatet. StatoilHydro faller 0,24 prosent til 168,10 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere