NA24.no

Yara vil ikke utlevere dokumentasjon før korrupsjonssak

Foto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Like etter nyttår starter rettssaken der fire tidligere toppledere i gjødselselskapet Yara må svare for en korrupsjonstiltale.

I forkant forsøker selskapet å hindre utlevering av interne dokumenter, og i løpet av høsten har det vært flere runder i retten hvor striden har stått om hvorvidt Yara må utlevere dokumentasjon til Oslo tingrett, skriver Dagens Næringsliv. Selskapet har dessuten forsøkt å få tilbakelevert materiale som har vært beslaglagt.

Når rettssaken starter 5. januar, er det ikke selskapet, men tidligere konsernsjef Thorleif Enger og konserndirektørene Tor Holba, Kenneth Wallace og Daniel Clauw som sitter på tiltalebenken.

Selskapet Yara vedtok tidligere i år en bot på 295 millioner kroner for korrupsjon i Libya, India og Russland. Selskapet mener dermed de er ferdige med saken.

Ingen av kjennelsene om utlevering og tilbakelevering av dokumentasjon er rettskraftige ennå.

– Når vi blir bedt om å utlevere dokumenter som inneholder informasjon eller forhold som vi mener er av sensitiv konkurransemessig karakter, ønsket vi ikke å utlevere det, sier kommunikasjonsdirektør Esben Tuman i Yara. (©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

Våre bloggere