NA24.no

Foto: TV Norge/YouTube

Ylvis-video ble hacket

Sist oppdatert:
- Vi vet foreløpig ikke hvem som har gjort dette eller fra hvilket land angrepet kommer, sier TVNorge.

Tirsdag kveld hadde Ylvis premiere på sin nye musikkvideo, «Massachusetts», under sitt eget talkshow på TV Norge.

Videoen ble samtidig lastet opp på YouTube, og visningene skjøt fart samtidig som kommentarene rant inn.

Dagen etter ble videoen imidlertid fjernet fra YouTube, og TVNorge var i gang med å sjekke hva som hadde skjedd da Nettavisen NA24 tok kontakt med kanalen onsdag morgen.

- YouTube jobber på spreng med saken. Det har skjedd noe rart med kontoen vår, som YouTube foreløpig ikke har kommet til bunns i. Det er flere videoer enn Massachusetts som er berørt, sa Hanne McBride, mediesjef, i SBS Discovery og TVNorge, til Nettavisen NA24.

Les også:Ylvis-video ble fjernet

- Også The Fox omfatter angrepet
Først onsdag kveld var Ylvis-videoen igjen tilgjengelig på YouTube, og torsdag fikk TVNorge en forklaring på hva som hadde skjedd.

- Vi har fått beskjed om at de tekniske problemene med YouTube-kontoen vår i går skyldes et hackerangrep. Vi vet foreløpig ikke hvem som har gjort dette eller fra hvilket land angrepet kommer. YouTube jobber for å komme til bunns i dette, og vi i TVNorge vil politianmelde angrepet, sier McBride, til Nettavisen NA24.

- Heldigvis ble konsekvensene av angrepet relativt små totalt sett. En rekke videoer var tatt ned i ti timer. De riktige innstillingene ble gjenopprettet i løpet av gårsdagen, og alt fungerer nå som normalt. Også The Fox var omfattet av angrepet, med den konsekvens at telleren ikke er fullstendig oppdatert med korrekte data fra gårsdagen, fortsetter hun.

Mediesjefen understreker samtidig at de ikke ønsker å undersøke hackersaken nærmere.

- Vi spekulerer ikke i hvem som har ønsket å angripe kontoen vår. Generelt er det ikke uvanlig at sider med høy profil blir mål for hackeraktivitet.

SE VIDEOEN HER:(Artikkelen fortsetter under filmen)- Ylvis burde nyte
Den nye videoen til Ylvis er blitt spilt inn i Massachusetts i USA. Da den ble publisert på videonettstedet tirsdag begynte visningene raskt å skyte fart.

«Massachusetts» fikk også mange tomer opp samt positive kommentarer, men selvsagt var det også noen innslag av negative kommentarer.

De som er negative til videoen mener i hovedsak at den nye videoen ikke klarer å måle seg opp mot Ylvis tidligere videoer, og da spesielt «The Fox».

Nettavisen-blogger Haakon B. Schrøder er blant dem som har sett den nye musikkvideoen. Han er ikke særlig begeistret:

- Ylvis burde nyte The Fox-manian framfor å bruke tiden på noe som er en kombinasjon av trøttende og irriterende. Karaoke med Julius i Dyreparken hadde fenget bedre, sa Schrøder til Nettavisen, tirsdag.

I skrivende stund har over 1,8 millioner sett den nye Ylvis-videoen. Til sammenligning har The Fox for øyeblikket over 153 millioner visninger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere