NA24.no

Norske it-sjefer virker å være mer positive og optimistiske enn før, sier Anders Lindgren i Steria.
Norske it-sjefer virker å være mer positive og optimistiske enn før, sier Anders Lindgren i Steria. Foto: Johnny Syversen

Yngre vil ha mobilitet

Mobilitet viktigste fremtidstrend viser en ny undersøkelse.

Mobilitet er den trenden som mer enn noen annen kommer til å påvirke den teknologiske utviklingen i næringslivet og det offentlige, viser en ny undersøkelse.

At fremtiden er mobil kommer tydelig fram i den årlige norske undersøkelsen ”It-sjefens utfordringer” som Synovate gjennomfører for Steria. Her plukker norske it-sjefer ut mobilitet som den trenden de tror vil ha største innvirkning på den teknologiske utviklingen de neste 2-3 årene – foran blant annet virtualisering, nettskyen og sosiale medier.

- Mobilitet er en global trend som vil prege både it-bransjen og arbeidshverdagen til folk flest de nærmeste årene. I løpet av noen år har store deler av arbeidsstokken i vestlige land skaffet seg mobile enheter, både smarttelefoner og nettbrett. Dermed øker presset på arbeidsgiver om tilrettelegging, sier Anders Lindgren, markeds- og kommunikasjonsdirektør i Steria i en melding.

Generasjon Y krever mer – mye mer
Han forteller at særlig yngre arbeidstakere forventer at alt tilrettelegges for at de kan bruke mobile enheter på jobben.

- I motsetning til eldre generasjoner, som er fornøyd bare teknologien fungerer, har generasjon Y en klar forventning om at teknologien skal fungere hvor som helst og når som helst, sier Lindgren.

Mobilitet handler som mye annet i bunn og grunn om lønnsomhet. Det internasjonale analysebyrået IDG har studert bedrifter som lar ansatte bruke mobile enheter i jobbsammenheng, og funnet ut at 65 prosent av disse bedriftene kan vise til mer produktivitet enn sine mer teknologikonservative konkurrenter.

Erobrer verden
I første kvartal 2011 ble det solgt over 100 millioner såkalte smarttelefoner i verden, en vekst på hele 85 prosent sammenlignet med tilsvarende kvartal i 2010. Også nettbrett som iPad, Xoom og Galaxy Tab opplever en eventyrlig salgsøkning. I løpet av året forventer analyseselskapet Gartner at salget av nettbrett vil øke med 181 prosent, til 55 millioner enheter. Innen tre år vil det årlige salget overstige 200 millioner enheter i følge meldingen.

Den eksplosive interessen for mobile enheter går på bekostning av stasjonære og bærbare maskiner, særlig på privatmarkedet. Gartner har tidligere spådd en vekst i PC-salget på 16 prosent i 2011, men måtte nylig nedjustere veksten til omkring 10 prosent.

Fremtidens teknologitrender

1. Mobilitet

2. Virtualisering

3. Cloud Computing

4. Sosiale medier

5. Outsourcing

6. Grønn IT

7. Biometri

8. Andre svar

(Kilde: undersøkelsen ”IT-sjefens utfordringer 2011”)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere