NA24.no

Zombiene kommer til Norge

«The Walking Dead»: - Vi gleder oss dødsmye til å skremme vannet av folk, sier mediesjef Hanne McBride i TV Norge
«The Walking Dead»: - Vi gleder oss dødsmye til å skremme vannet av folk, sier mediesjef Hanne McBride i TV Norge Foto: TVNorge
Suksess-serien «The Walking Dead» inntar TVNorge.

Søndag 30. oktober starter den kritikerroste TV-serien «The Walking Dead» på TVNorge.

- Vi gleder oss dødsmye til å skremme vannet av folk, sier mediesjef Hanne McBride i en melding.

Suksess-serien «The Walking Dead» er den første rendyrkede zombie-serien som er laget for TV.

- Produksjonen sammenliknes gjerne med «Mad Men» og «Breaking Bad», og det hersker ingen tvil blant anmelderne om at dette er en skikkelig kvalitetsserie, sier mediesjef i TVNorge, Hanne McBride i en melding.

«The Walking Dead» er basert på tegneseriebøkene med samme navn, og zombie-sjangerens strenge konvensjoner blir fulgt til fingerspissene.

- Man tuller ikke verken med sjangeren eller de svært dedikerte tilhengerne av den. Zombiene jakter på instinkt og gjør alt de kan for å få satt tennene i ferskt kjøtt. Det mest skremmende i serien er imidlertid ikke hva zombiene gjør, men hvilke valg menneskene må ta for å overleve i denne fryktinngytende verdenen, sier McBride i meldingen.

Menneskelig drama
Serien er blitt en enorm suksess for den amerikanske kanalen AMC, som har satset knallhardt på kvalitet og et sterkt visuelt uttrykk med serier som nettopp «Mad Men» og «Breaking Bad». Zombiene har allerede overgått disse i seertall, og amerikanske TV-kritikere har vært svært begeistret i sin mottakelse.

- Drama-elementet gjør at serien har en mye bredere appell enn man kanskje forventer av zombie-tematikk. Det blir spennende å se hvordan zombiene slår an på TVNorge. Serien skal gå på søndager, og naturlig nok seint på kvelden. Vi sparker i gang med en dobbeltepisode søndag 30. oktober, sier McBride i meldingen.

  • Serien har vunnet Emmy og har vært nominert til en rekke prestisjefylte priser, både som beste serie, for beste skuespillerprestasjoner, samt visuelle effekter og sminke.
  • Regi er ved Frank Darabont, som blant annet er kjent for filmen «The Shawshank Redemption.
  • Mannen bak tegneserien, Robert Kirkman, har beholdt kreativ kontroll over TV-serien og er med som manusforfatter og producer.
  • Hovedrolleinnehaver Andrew Lincoln er kjent fra blant annet «Love Actually og kvalitetsserien «This Life».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere