NA24.no

Zune kommer aldri til Norge

Sist oppdatert:
Microsofts mye omtalte iPod-killer Zune kan du slette fra hukommelsen.

Microsoft har fått svært mye omtale rundt sin såkalte iPod-killer Zune. Dette er kort fortalt en musikk –og videospiller, på samme måte som iPod, med integrert trådløst nettverk. På denne måten skal du enklere kunne dele musikk med andre.

I USA om to uker
Spilleren kommer i amerikanske butikker 14. november, passet timet like før lanseringen av Playstation 3. Sannsynligheten for at den noen gang dukker opp i norsk butikkhyller er heller liten.

Da Microsoft Hardware hadde høstlansering tidligere i høst var det ingen som hadde noen informasjon om når Zune kommer til å dukke opp her i landet. Det med god grunn.

Tidligst mot slutten av 2007
- Den tidligste lanseringsdatoen i Storbritannia er mot slutten av 2007, men den det kan bli 2008, sier Dene Schonknech, ansvarlig for Microsofts Media-divisjon til magasinet New Media Age.

En felles lansering i hele Europa har vært ventet, og dermed vil det samme gjelde i Norge.

Årsaken til forsinkelsen skal være at Microsoft ikke har funnet en partner som kan levere innhold til onlineplatformen Zune Marketplace.

Microsoft satser allerede på to musikkbutikker, MSN Music og Urge.

Vil være for gammel
Innen 2008 kommer dagens Zune til å være foreldet, og det er derfor svært lite sannsynlig at dagens Zune noen gang kommer til Norge.

Microsoft har sagt at Zune kommer til å utvides til å bli et konsept, så det er fortsatt håp for dem som i fremtiden vil ha noe det står Zune på, men det vil ikke bli det samme som vi har lest om de siste månedene.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere