Mandag skrev Nettavisen om «Tidenes verste naboklage», der mottakeren fikk beskjed om at hans foreldre hadde «avlet og oppdratt barn helt uten mål og mening».

Temaet fenget tydeligvis leserne, for Nettavisen mottok svært mange spørsmål angående nabokrangler.

Spørsmålene ble besvart av advokatene i Help forsikring i et nettmøte. Svarene kan du lese nederst.

Les flere boligsaker fra Nettavisens boligmagasin:

- Dette må være tidenes naboklage

Hadde du turt å bo her?

Dette er boligen din verdt nå

Ett av spørsmålene som kom inn var fra Thor. Han forteller at naboen nekter ham å grille. Naboen mener det kommer for mye røyk ned til huset sitt som ligger rundt 20 meter unna huset til Thor.

Men kan man egentlig nekte folk å grille i sitt eget hjem?

- Naboen kan vanskelig nekte vedkommende å grille i sin egen hage, sier advokatfullmektig Dag Are Børresen i Help forsikring til Nettavisen.

Han forteller at det er flere momenter som spiller inn i vurderingen av hva naboen må tåle.

Det er helt klart at grilling er godt innenfor naboens tålegrense.

- I følge rettspraksis er terskelen for å kunne vinne frem med klager overfor naboen relativt høy, men det skal i vurderingen legges vekt på om det man foretar seg vil være urimelig for naboen. Det går en tålegrense for hva naboene må finne seg i, men det er helt klart at grilling er godt innenfor naboens tålegrense, konstaterer Børresen.

Det er altså fritt fram å grille i sin egen hage.

LES FLERE SVAR NEDERST I SAKEN, SAMT HVA ADVOKATENE SIER OM GRILLING PÅ BALKONGEN.

Trær skaper problemer
Mange av spørsmålene som ble sendt inn gikk på at naboens trær skaper problemer. Svar på disse spørsmålene og flere til finner du under.

Helt nederst kan du også diskutere svarene og egne naboproblemer i kommentarfeltet!

Her kan du lese mer om advokatene i Help forsikring, samt se hva de tidligere har svart på angående bolig, båt og hytte.

Hvis du har en spesiell historie vil vi gjerne høre fra deg. Send oss i så fall historien til: sjur.kvamme@nettavisen.no

Disclaimer:
Det tas forbehold om at omstendigheter knyttet til enkeltsaker kan legge føringer på det enkelte saksforhold som advokaten ikke kjenner til. Rådene fra Nettavisens ekspertpanel er gitt på generelt grunnlag, og/eller basert på de opplysninger som fremkommer av lesernes spørsmål. Advokatene kan ikke holdes ansvarlig for de rådene som gis.