Mitsubishi presenterer en spennende fremtid under bilutstillingen NAIAS i Detroit som åpnet søndag.

BILDESPESIAL: Se flere bilder av Consept RA og Lancer Ralliart nederst i artikkelen

Les også: Nye Mitsubishi Lancer

Konseptbilen Consept RA er nemlig full av spennende oppfinnelser og flotte ting.

Spennende
Jeg nevner i fleng; Innovative Valve Lift & Timing Electronic Control System, common rail, piezoelektriske injektorer, variabel turbogeometri, NOx katalysator, Super All Wheel Control-aksling, Twin Clutch Sports Shift Transmission og ikke minst aktiv styre- og fjæringskontroll med ACD, AYC, Sport ABS og ASC.

Noe er nytt og noe er kjent for noen. Men Mitsubishi summerer heldigvis det hele opp for oss: Det betyr en sportslig bil med effektiv forbrenning og lavt utslipp.

De bruker selv uttrykket «anvarsfull moro» når de omtaler bilen.

For å holde seg inne med tilhengerne av «den grønne bølge» som skyller over verden for tiden, er store deler av bilen produsert i plast. Både panser, felger og karosseriplater er produsert i resirkulerbar plast.

Bygd av plast
Omfattende bruk av plast reduserer vekten, som igjen fører til redusert forbuk og utslipp. Consept RA har også en nye aluminiumsramme for å holde vekten nede.

Alt det spennende tekniske utstyret under panseret gjør at dieselmotoren yter 201 hestekrefter og har et dreiemoment på 420 newtonmeter. Og med trekk på alle fire hjul burde den være en vinner i Norge.

Antall gram CO2 den slipper og forbruk av diesel ut er ikke oppgitt ennå.

(Les litt om den nye Lancer-modellen under bildet)

Enda en Lancer i 2009
Samtidig med Consept RA lanserer Mitsubishi også bilen som skal fylle hullet mellom Lancer og Lancer Evolution. Bilen har fått navnet Lancer Ralliart og utstyres med en tøff 2-liters turbomotor på 235 hestekrefter.

Sportsgirkassen kan styre seg selv helt automatisk, eller kontrolleres med såkalte padler på rattet i beste Petter Solberg-stil.

Konstant firehjulstrekk er også på plass på Ralliart.

Les mer om bil og trafikk i Bilmagasinet

Her ser du flere bilder av konseptbilen RA: