Gå til sidens hovedinnhold

- Naive Støre og Stoltenberg

Statsministeren og utenriksministeren får det glatte lag av Per-Kristian Foss.

I begynnelsen av uken ble det kjent at Jens Stoltenberg og Jonas Gahr Støre forsøkte å påvirke ansettelsen av ny konsernsjef i A-pressen.

NA24 Propaganda - landets største medienettsted

Dårlig skjønn
- Det er lenge siden jeg har sett en slik type sammenblanding av parti og staten som i denne redaktørsaken, sier Foss til NA24 Propaganda.

De to toppolitikerne var begge referanser for Tidens Krav-redaktør Jan-Erik Larsen, som tidligere har jobbet for de to.

Les også kommentaren: Når noen snakker sammen

Foss mener det er viktig at man unngår koblinger mellom politikken og medieledelse i Norge. Spesielt er han kritisk til at de to stilte til en samtale med A-pressens styreleder Knut Brundtland og A-presse-eier Telenors representant Stig Eide Sivertsen

Samfunnets roller må ikke fordeles og styres av samtaler på bakrommet.

- Det som er spesielt er at denne saken sannsynligvis ble avslørt ved en tilfeldighet, sier Foss og legger til:

- Statsminister Jens Stoltenberg har vist dårlig politisk skjønn i denne saken.

Les også: - Dette er pyton

Naivt
Foss er heller ikke spesielt imponert over innsatsen Støre har gjort i denne saken.

- Det samme gjelder utenriksminister Jonas Gahr Støre. Han skal visst inn på Stortinget etter det jeg hører. Støre har opptrådt veldig naivt i denne saken. Dette var ikke noe vanlig kaffeslabberas. Beklager Støre, men det blir for naivt, sier den profilerte Høyre-politikeren.

Men statsminister Stoltenberg ga seg ikke med samtalen på bakrommet. Han benyttet også sjansen til å fremme sin kandidat overfor Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas.

Les også: Stoltenberg presset Baksaas

Roser Telenor
- Jens Stoltenberg har åpenbart ikke skjønt dette og fortsatte samtalene med Jon Fredrik Baksaas. Telenor skal ha ros som ikke bet på dette, sier Foss.

Den tidligere finansministeren mener at saker som dette kan svekke Norges renommé i utlandet, spesielt i forhold til statlig eierskap.

- Denne historien fortalt på engelsk ville ikke styrket inntrykket av Norge i utlandet. Da tenker jeg på sammenblandingen mellom staten og næringslivet, konkluderer Foss.

Har du medietips? Kontakt NA24 Propaganda

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?