Gå til sidens hovedinnhold

Naken gutt bundet og pisket

Kvinnen truet med å brenne sønnen sin med et stearinlys og gni chili-pepper i øynene hans. Litt senere kom gutten styrtende ut på gaten bakbundet og naken.

Da telefonregningen på åtte tusen kroner kom i november 2004, ble det furore hjemme hos trebarnsmoren. Telefonen ble innelåst, men en av nøklene til skapet kom på avveie. Hun konfronterte en av sønnene sine med tyveriet. Han nektet for at han hadde nøkkelen. Hun truet da med å brenne ham med stearinlys og med å gni chili-pepper i øynene hans, men gutten nektet fortsatt.

Da kledde hun av ham og bandt hendene hans bak ryggen. Deretter fant hun frem belte og gjøv løs. Den da tolv år gamle gutten klarte etter hvert å rive seg løs. Ute på gaten fikk to personer sitt livs sjokk da tolvåringen kom styrtende ut døren naken og bakbundet. Vitnene forklarte i retten at hendene var stramt bundet. De fikk løsnet knuten og ringt politiet.

Kvinnen(35) er opprinnelig fra en del av Afrika hvor fysisk avstraffelse ikke bare er lovlig, men også normalt. Hun forklarte i Bergen Tingrett torsdag at hun ikke visste at det er ulovlig å slå barn i Norge. Siden heller ingen har opplyst henne om dette, mente hun at hun ikke heller burde bli straffet for det.

Retten trodde ikke på at hun har levd i slik villfarelse. Mannen hennes vitnet om at barnevernet har vært på døren deres og gitt beskjed om at det er forbudt å slå barn. Han skal ha videreformidlet denne meldingen til henne.

Kvinnen ble dømt til 60 dagers fengsel i Bergen tingrett torsdag.

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken