(SIDE2:) Mange føler at det er befriende å være nakne, og for dem finnes det egne strender og campingområder. Men ved noen arrangementer er det litt merkeligere å kaste klærne.

Vi har plukket ut noen av de aller rareste nakenarrangementene.

Nakenbading
Å bade naken er ganske vanlig, men det er ikke like vanlig av nesten 400 personer gjør det samtidig. I helgen ble det satt verdensrekord i nakenbading i England. For å slå den gamle rekorden på 250 nakenbadere, måtte deltakerne være i vannet i ti minutter.

Nakenaking
De fleste kler på seg når de skal ake. Men under Naked Sledging World Champion i Tyskland gjør deltakerne det motsatte. Med bare truse og hjelm, aker de ned en 90 meter lang bakke. Arrangementet ble avholdt for tredje gang i februar i år.

Nakentur
Skogen er fri for alle, også de nakne. I Tyskland arrangeres «Harzer Naturistenstieg», som er en fottur for nakne turgåere.

Nakenrugby
Selv med klær og beskyttelse kan rugby føre til skader. Det stoppet ikke ivrige deltakere på New Zealand fra å ta sjansen uten klær. «Nude Rugby International» ble arrangert før en viktig rugbykamp i 2008.

Nakenfrisør
En polsk frisørsalong lar folk klippes av toppløse damer. Ifølge eier Wojtek Wasilewski er det stor pågang av mannlige kunder. Han brukte 18 måneder på å finne fire frisører som var villige til å kaste toppen på jobb.

Les mer: Her er frisørene toppløse

Nakendemonstrasjon
Playboy-modellene Victoria Eisermann og Monica Harris la seg nesten nakne i et badekar midt på Trafalgar Square i London. Dette gjorde de for å demonstrere mot kjøttindustriens misbruk av verdens vannressurser.

Nakenshopping
Mange blir varme av shopping, men de færreste har tenkt at de skal kle av seg i butikken. Men det var nettopp det Desigual ba kundene sine om. Kunder som kom til butikkene i byer som London og Berlin kun iført undertøy fikk et gratis antrekk 16. juni i år.

Nakenbrunsj
Under Melbourne Fringe Festival i 2009 ble det arrangert en nakenbrunsj. Brunsjen ble holdt som en hyllest til livet og en feiring av samarbeid og menneskeformer.

Nakenkjøring med berg-og-dalbane
Mer enn hundre deltakere kastet klærne i berg-og-dalbanen på Adventure Island i England i 2010. Pengene gikk til Southend Hospital Charitable Foundation, og folk kom fra hele Storbritannia for å delta.

Nakensykling
Byer over hele verden arrangerer Naked Bike Ride for å gi oppmerksomhet til miljøvern. Også deltakere med rulleskøyter, rullebrett og andre miljøvennlige framkomstmidler får delta i løpet.

Les mer: Syklet (nesten) nakne

Kilder: Oddee.com, Scanpix, Splash News