NORGES VAREMESSE (Nettavisen): - Vi ser ikke på disse jentene som nakne kvinner, men som et stykke kunst, sier direktør i Orskov Yard, Christina Ørskov til Nettavisen.

De nakne kroppene på shippingmessa Nor-Shipping har skapt reaksjoner, og flere mener stuntet er krenkende.

Utstillernes tanke bak kvinnene og kroppsmalingen var rett og slett å få oppmerksomhet.

- Ved å male logoene våre på kvinnekroppene så vil vi bli mer sett. Folk tar bilder og legger det ut på nett, og slik blir logoen vår sett av et bredere publikum.

- Vet hva de er med på
Den gedigne shippingmessen arrangeres på Norges Varemesse i Lillestrøm denne uka. Rundt 16.000 besøkende er ventet innom i løpet av messas fem dager.

Det var midt mellom skipsrep og maskiner at de besøkende på messa onsdag kunne se fire stykk nakne bryster oppe på et podium ved standen til utstillere fra Fredrikshavn i Danmark.

Ørskov er uenig i påstandene om at stuntet er krenkende.

- Dette er to friske, sunne og selvstendige jenter som er vant til å være modeller. De vet nøyaktig hva de er med på.

Les også: Opprørt over naken-reklame på Nor-Shipping

- Jentene må reise hjem
Flere reagerte på de nakne kvinnene, og torsdag var lokalet ribbet for nakne kropper.

- Vi tar reaksjonene på alvor og har i et møte med utstillerne gitt beskjed om at jentene må reise hjem, forteller Hanstad.

I tillegg til debatt på Twitter, har det kommet inn to klager fra utstillere som ikke synes puppestuntet var helt innafor.

- Vi synes dette var dumt, og vi angrer på at vi ikke tok grep tidligere. Vi skal sørge for at dette ikke skjer igjen de neste årene.

- Skulle dekket til brystvortene
Utstiller Ørskov forteller at jentene i utgangspunktet skulle ha dekket til brystvortene med skjell, men at planen ble endret da skjellene ble stjålet fra bilen ti kunstneren som maler på kroppskunsten.

- Hadde de fått stå her i dag, så hadde de hatt det på seg. Vi hadde nemlig fått skjell tilsendt.

- Hører ikke hjemme på denne messa
For Pederstad i Nor-Shipping har fire skjell fra eller til, ingenting å si.

- Det hadde ikke hjulpet om de dekket til brystvortene. Nakne damer hører ikke hjemme på denne messa, sier han.

- Et argument fra utstillerne var at dette er det samme som å se kvinner i bikini på stranden, men det mener jeg er en kortslutning. Det er noe helt annet i en setting som dette.

Ørskov sier hun ikke forstår avgjørelsen.

- Vi er overrasket over at vi ikke får ha dem her. Vi har hatt kvinner med kroppsmaling på våre stands i ti år, sier hun til Nettavisen.

Les også: Nor-Shipping: Slik reagerer leserne på shippingfiffens puppedamer

- Sint lenge etterpå
En av dem som reagerte på de nakne kvinnene var Katharina R. Asting. Hun fortalte i går til Nettavisen at de nakne kroppene gjorde henne opprørt.

- Jeg merket at jeg ble ordentlig sint og var sint lenge etterpå på vei hjemover. Dette synes jeg var utrolig lavmål.


Her kan du se et utdrag fra lesernes reaksjoner på de nakne kvinnekroppene:

De jentene der så da friske og flotte ut. Kvinner brukes jo ofte i stand på messer. Kvinner har også rett til å se sexy ut. Feminister står for å gi kvinner frihet, likeverd og bestemme over seg selv, og det utøver feministene med å diktere og dømme andre kvinner. Gratulerer, bra jobba.

Sånn går det når ett kjønn blir overtallige det andre i en bransje.

Jeg klarer virkelig ikke se hva som er gale her... Virkelig. Er det fordi andre damer blir sjenert over å ikke ha så fin kropp? At det er misunnelse som er ute å går?

Face it rødstrømper, men kvinnfolk liker å vise seg frem, med eller uten klær. Dessuten brukes kvinner til blikkfang i alle sammenhenger p.g.a skjønnheten. Man kan da ikke ha klumpete og hårete menn som blikkfang, det lar seg ikke gjøre, derfor brukes kvinner.