Gå til sidens hovedinnhold

Mette-Marit delte ut designpris

Kjendisene strålte på rødløper

Kvinnemagasinet HENNE arrangerte for 11.gang prisutdelingen Nåløyet. Prisutdelingen skal bidra til å gi lovende norske designere et løft slik at de kan fortsette å utvikle seg.

Med 500 spesielt inviterte gjester tilstede viste de nominerte frem sine nyeste kolleksjoner, under en storslått motevisning på DogA i Oslo.

Selveste Kronprinsesse Mette-Marit deler i år ut prisutdelingens nykommer, «den grønne prisen». Dette er en ærespris for designere som har fokus på bærekraftig mote og design, med en tydelig miljøvennlig profil.

De nominerte i år var; Tom Wood, Scermann Ringdal, Kaiboshm Nina Skarra, Veronica B. Vallenes og FWSS.

Juryen bestod av mange kjente personligheter innenfor norsk kulturliv og motebransje, blant andre Ellen Arnstad, Bertine Zetlitz, Margrethe Gilboe, Laila Madsø og Eva Emanuelsen – som står bak Epilogue, som stakk av med Nåløyet-prisen i fjor.

Årets pris gikk til den norske designeren Veronica B. Vallenes. 34-åringen er bosatt i København og juryen begrunnet blannet annet valget med at «designeren har et helhetlig konsept, med en tydelig personlig signatur. Hun viser en genuin forståelse for designfaget, og er følsom for detaljer som materialenes egenskaper og hvordan stoffene fungerer på en kropp», skriver Dagbladet.

På den røde løperen stilte en rekke velkledde kjendiser, blant annet Katrine Sørland, Maya Vik og Katarina Flatland.Kommentarer til denne saken