(SIDE2:) I forbindelse med Oslo fashion week arrangerte kvinnemagasinet HENNE for 10.gang prisutdelingen Nåløyet. Prisutdelingen skal bidra til å gi lovende norske designere et løft slik at de kan fortsette å utvikle seg.

Med 450 spesielt inviterte gjester tilstede viste de nominerte sine kolleksjoner for vår og sommer 2013. Av de seks nominerte var det Epilogue og Helene Torp-Holthe som stakk av med seieren.

Juryen bestod av mange kjente personligheter innenfor norsk kulturliv og motebransje, blant andre musiker og moteikon Maya Vik, Se og Hør-sjefredaktør Ellen Arnstad, tidligere Nåløyet-vinner T Michael, Henne-redaktøren selv, Laila Madsø og Moods of Norway-gründer Simen Staalnacke.

- En fantastisk pris
Staalnacke har sammen med sine meddesignere Peder Børresen og Stefan Dahlkvist slått gjennom både i Norge og internasjonalt med Moods of Norway. Det norske merket finnes blant annet i Sverige, Sveits, Spania, Japan og i USA, der de har to konseptbutikker. Butikken i den amerikanske motehovedstaden New York åpnet i september i fjor. Staalnacke mener prisutdelingen er svært viktig for norske designere.

- Nåløyet er veldig veldig viktig for å verdsette up-and-coming desginere. Det at de får vist fram alt det kreative som skapes rundt i Norge. Det er helt fantastisk med en slik pris, sier han.

Han mener designere som vil slå igjennom må ha et gjennomarbeidet konsept som de våger å tro på.

- Du må ha en skikkelig plan. Og du må ikke se på det som en jobb, men som en livsttil. Og som vi alltid sier, du må gi full gass, sier Staalnacke.

SE INTERVJU MED MOODS-GRÜNDEREN HER:

HTML EMBED

Overveldet
Langs catwalken satt de nominerte designere. Det var en overveldet Eva Emanuelsen som tok i mot pris for beste design for sitt merke Epilogue.

Emanuelsen vant fordi juryen mente at hun har en klar rød tråd, en helhetlig kolleksjon og konsept.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Produksjonen er veletablert, og merkevaren har en sterk kolleksjon som preges av høy kvalitet, spennende snitt og detaljer. Det er sterkt fokus på materiale, søm, passform og eksklusive detaljer, og kolleksjonen er helhetlig og godt gjennomtenkt. De har også sterkt fokus på konsept- og imagebygging, noe som er svært viktig for å lykkes i et marked som er preget av mange sterke aktører. Merkevaren er allerede godt etablert i det norske markedet, og skiller seg ut med sin stilfulle og tidløse design og konsept, heter det i juryens vurdering.

Ellen Arnstad, tidligere redaktør i Henne, og leder av Nåløyet mener Epilouge har stort potensiale både i Norge og i utlandet.

Men Emanuelsen har 20 års erfaring i bransjen, er vinneren av prisen for beste accessoir rimelig fersk. Helene Torp-Holte vant prisen med sin eksamenskolleksjon.

Kolleksjonen går under navnet Sword & Daggers, og er basert på antikke våpen.

- Jeg inspireres ofte av temaer som ligger utenfor riket av smykket, ofte i en mer maskulin kultur. Dette gir en råhet til mine smykker, skriver Torp på sin egne hjemmeside.

Selv om dette er hennes første kolleksjon, har hun allerede opparbeidet seg et godt rykte. Blant stilte Bertine Zetliz med smykker fra Torp på den røde løperen.

- Jeg er litt her for å heie på Helene. Jeg har veldig troen på henne, og jeg er så glad for at jeg fikk låne dette armebåndet, sa Zetlitz til Side2 like før vinneren ble kåret.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Vant egen skokolleksjon
Sjefredaktøren i Henne peker på at selv om det fortsatt er tøft å livnære seg som designer i Norge, gjør stadig flere nordmenn det bra, også internasjonalt.

Og i tillegg til prisene levert av Henne, får de to vinnerne også mulighet til å få vist seg frem for hele Skandinavia gjennom et samarbeid med Eurosko.

Vinneren i begge kategoriene av Nåløyet 2013 kommer nemlig til å få designe sin egen mini-skokolleksjon for Eurosko, som er skandinavias ledense skokonsern. Kolleksjonen kommer til å bli solgt i butikkene iløpet av våren 2013.

- Det er spennende tider for norsk design og norsk mote. Vi tror muligheten for innenlands og utenlands satsing er god for flere norske designere, og vi ønsker å være med og støtte dette, ser Nina Ekstrøm, salgssjef i Euroskogruppen.

Mer moteuke?
Kjendisene stilte i manntall på prisutdelingen, se alle antrekkene her. I går stjal Ari Behn showet under Moods of Norway-visningen, nå blir han kalt kongelig hoffnarr og klovn. Vil du ta en titt på hovedattraksjonen mandag, nemlig den nye kolleksjonen til Moods of Norway så finner du den behørig dekket her. Åpningen av årets moteuke ble av den mer utradisjonelle sorten, kjendiskommentarene og bildene derfra ser du her

SE BILDER FRA MOTEVISNINGEN TIL DE NOMINERTE DESIGNERNE HER:

5433

Side 2 Catwalk følger moteuken og gir deg daglige oppdateringer!

Mer fra oss? Sjekk forsiden!