Gå til sidens hovedinnhold

- Orgasme er fysikk, ikke kultur

Naomi Wolf takket farvel til Freud og kultur da hun fant ut at orgasmen satt i ryggraden.

(SIDE2:) Kvinnen bak "Skjønnhetsmyten" og andre ikoniske, feministiske skrifter, sier til The Guardian at hun omtrent falt av legebenken da hun forsto at hennes stadig svakere orgasmer rett og slett skyldtes av underlivsnerven som forbinder kvinners underliv med deres hjerne lå i beknip.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Verken oppvekst eller kultur
- Var det dét som skiller vaginale orgasmer fra orgasmer ved beføling av klitoris. Ikke Freud? Ikke kultur, ikke oppvekst eller patriarkatet eller feminismen? Sier Naomi Wolf til avisen.

Ute med sin bok "Vagina" gjør popfeministen nok en gang et forsøk på akademisk vis å forklare hva som får kvinner til å reagere. I 30 år er hun blitt regnet som en av de fremste på sitt område, provoserende, utskjelt og elsket. Men:

- Jeg hadde aldri før hørt at hvordan du best oppnår orgasme handler om hvordan nervene dine er ordnet, sier hun.

Det er liksom menn som skal være fysiske. For damene skal det handle om Følelser, Undertrykking og veldig lite fysikk når det kommer til intimitet.

Kvitte seg med skam
Talskvinnen for den tredje femnistbølgen skriver ikke bare om kvinner i dag, men det er da hun får mest hatmail, sier hun.

Målet med boken er å få kvinner til å kvitte seg med dette ekstra laget av skam og forvirring og uvitenhet, sier hun. Å kalle boken "Vagina" er bevisst fordi det fremdeles er et provoserende ord, ikke minst for mange menn.

Kommentarer til denne saken