Gå til sidens hovedinnhold

Når de svakeste skyves vekk

Narkomane og prostituerte strømmer ut i gatene i Oslo. Støy, bråk, slåsskamper og innbrudd følger narkoomsetningen i bakgatene.

Slik går det når politiet ikke lenger ser mellom fingrene med kjøp, salg og bruk av narkotika på Plata i Oslo. Men mens turistene nå kan rusle fra Oslo S og opp Karl Johan uten å måtte se gatas harde realiteter, flyttes bare problemene til «sommer-Oslos» bakgater, der tragediene skyter ny fart.

Politikerne kan gjerne pusse politiet på rusmisbrukerne, men de får ikke gjort noe med tragediene uten at de sørger for gode nok alternativer til Plata.

HTML EMBED
Bør de narkomane få bli på Plata?
Ja
Nei
Vet ikke

Se resultat

Det som nå skjer i hovedstaden er at gatene blir mer utrygge, og når dopmisbruket skyves inn i bakgatene, er faren svært stor for at de kriminelle elementene får enda større spillerom. Den åpenheten som tross alt preger Plata, har en preventiv side. Nå kan bakmennene av halliker og narkobaroner får større spillerom, samtidig som de menneskelige lidelsene øker.

Det eneste positive med ryddingen av Plata er at sommerrekrutteringen av nye misbrukere kan begrenses, i den grad Plata virker forlokkende på potensielle misbrukere.

Vi frykter likevel at dette grepet i sum virker ødeleggende for en av de aller svakeste gruppene i samfunnet vårt. At det skjer for å gjemme bort en pariakaste i turistsesongen, gjør det ikke bedre.

Reklame

Siste sjanse: 10 superkupp du gjør på Cyber Monday