(SIDE2): Fredagens bytur ble et mareritt for Jane Haugen (33) fra Fredrikstad. Etter å ha blitt påspandert en øl, husker hun ikke noe, før hun våknet med blått øye og naken i en fremmed leilighet.

Nå advarer hun andre mot å ta i mot drinker fra ukjente.

- Jeg våknet opp uten å ane hvor jeg var eller hva som hadde skjedd med meg. Jeg tenkte bare på å finne klærne mine og komme meg ut, sier hun til Side2.

Blodprøve
Utenfor den fremmede leiligheten gjenkjente hun hvor hun var og klarte å ta seg til lillesøsteren sin som bor i nærheten. Utpå dagen lørdag ble faren hennes med for å prøve å få tatt en blodprøve for å undersøke om Jane hadde blitt neddopet.

- På sykehuset fikk jeg beskjed om at de ikke hadde muligheten og at jeg måtte henvende meg på legevakta. Der fikk jeg derimot beskjed om at de ikke hadde tid til slikt, og at jeg fikk snakke med politiet. Der tok de prøve av meg, som slo fast at jeg hadde amfetamin i blodet, forteller Jane, som er både lei seg og sint for det som har skjedd.

- Jeg ble dritforbanna og redd. Det gir meg en forklaring på hvorfor jeg ikke husker noe, og det gjør meg forbanna på at andre kan leke med folks liv på den måten. Jeg har aldri prøvd narkotika og drikker bare noen få øl når jeg er ute på byen. Jeg liker ikke å miste kontrollen slik, sier 33-åringen.

Har du tips i saken? Ta kontakt med Side2 her!

Blått øye
Hun forteller at hun har valgt å gå til politiet og pressen, i håp om at andre kan ha opplysninger om saken og for å advare andre mot at det finnes en eller flere personer som doper andre.

Hvordan hun fikk det narkotiske stoffet i halvliteren, vet hun ikke.

- Det kan ha vært han som kjøpte den til meg, men det kan også ha vært noen andre som har sluppet det oppi. Jeg har blitt fortalt at jeg skal ha danset med en annen mann og kysset på han senere på kvelden, men dette husker jeg ikke noe av.

Haugen sier at hun ikke husker noe mellom klokken 1:30 og 5:00 den aktuelle natten, og at hun ikke kan peke ut leiligheten hun våknet opp i.

- Jeg kan ikke huske at jeg har blitt med noen hjem engang. Det er flaut, jeg er for gammel til at slikt skjer. Men jeg hadde blått øye da jeg våknet, så noe har skjedd, fortsetter hun og sier hun har fysisk vondt i hele kroppen.

Vil advare andre
Mandag anmeldte Haugen saken til politiet.

- Det er en åpen sak, jeg vet ikke hvem som har gjort noe av dette. Men jeg håper noen kan ha sett noe og tørr å si ifra, sier Jane.

Krimsjef ved Fredrikstad politikammer, Ivar Prestbakke, sier til f-b.no at slike saker ikke er vanlig.

- Slikt skjer ikke ofte i Fredrikstad. Vi har hatt noen slike hendelser fra tid til annen, men jeg kan ikke huske at vi har tatt gjerningsmenn for slike handlinger.

Jane på sin side sier hun ikke er blitt redd etter det som skjedde, og at hennes mål med å gå offentlig er å advare andre.

- Jeg er ikke redd, men jeg kommer til å være mer forsiktig. Jeg oppfordrer jenter til å være litt forsiktige med å ta i mot øl, uansett hvor hyggelig folk virker. Jeg er ikke en offertype, dessuten vil jeg advare andre som skal på byen og be dem være obs på at det finnes noen som putter stoff i drinkene til folk.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!