Gå til sidens hovedinnhold

Nærmer seg krisens bunnivå

Amerikansk nedtur smitter over på Asia.

Finanskrisen, den globale resesjonen og dets ringvirkninger senker de asiatiske børsene til det laveste nivået på tre måneder.

NA24 - din næringslivsavis

Fallet kommer etter at de amerikanske børsene torsdag falt til nye lavnoteringer så langt i resesjonens levetid.

For Dow Jones sin del må man helt tilbake til 9. oktober 2002 for å finne en like lav sluttnotering.

Les mer her: Marerittet har blitt virkelighet

Fallet på de asiatiske børsene ledes ned av svake resultater, stigende oljepris og de vedvarende problemene knyttet til finanssektoren.

- Blir verre
Fallet er bredt, noe som illustreres ved at verdens største bildekkprodusent, Bridgestone, etter at de melder om kraftig resultatfall, flygiganten Quantas har fått nedjustert kredittvurderingen av Moody’s og Australias fjerde største bank faller etter at finansdirektøren sier andelen råtne lån øker.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

- Hele matvarekjeden begynner å føle smerten. Marginene faller hurtig og det er definitivt verre ting som kommer. Det er egentlig ikke noen risikoappetitt for noen investering i øyeblikket, sier forvalter Theo Maas, ifølge Bloomberg.

Brede fall
Den brede Stillehavs- og Asia-indeksen til MSCI faller med 2,3 prosent til 75,98 poeng. Denne uken er indeksen ned 6,9 prosent.

Japans Nikkei faller med 1,9 prosent, Hongkongs Hang Seng det er 2,5 prosent og alle hovedindeksene i regionen, med unntak av Kina, Pakistan og Sri Lanka, faller.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Reklame

Best i test påskeegg 2021

Kommentarer til denne saken