Gå til sidens hovedinnhold

Får med seg 2,4 mill.

Allis Helleland får 2, 4 millioner kroner i etterlønn når hun forlater Nasjonalmuseet.

(SIDE2:) Bråket på Nasjonalmuseet toppet seg mandag kveld da museets omdiskuterte direktør Allis Helleland leverte inn sin avskjedssøknad.

Offentliggjør rapport
Samtidig er det bestemt at den store arbeidsmiljørapporten skal offentliggjøres. Mens Helleland bestemte seg for å gå - ifølge styret som en samlet følge av et turbulent år - ble styreleder Christian Bjelland og styret bedt om å sitte av kulturminister Trond Giske.

Helleland er andre direktør som går fra Nasjonalmuseet i løpet av kort tid. For nesten to år siden sluttet Sune Nordgren. Først fordi han oppga at han ønsket nye utfordringer. I ettertid har han sagt at miljøet også påvirket hans beslutning.

God avtale
Det har vært kjent at Helleland hadde en god avtale i bunn for å ta direktørjobben. Ifølge VG tirsdag får hun med seg 2,4 millioner kroner - noe som tilsvarer to års lønn. I utgangspunktet skulle denne avtalen kun gjelde om hun fikk sparken, men ifølge styret valgte hun å gå selv. De har likevel gitt henne etterlønnen.

Trond Giske sier til VG at han synes det er synd at Helleland kaster kortene og at problemene med arbeidsmiljøet startet lenge før hun kom inn i museet som direktør.

Glad for nye planer
Helleland var veldig begeistret for de nye planene for Nasjonalmuseet om å etablere det på Vestbanen.

- Jeg er selvfølgelig meget lykkelig over denne avgjørelsen, sa hun til Side2. Hun mente nybygget på Vestbanen vil være en fantastisk beliggenhet og midt i «det levende Oslo der det ferdes folk hele tiden».

LES MER:- Overbegeistret over Giske-plan

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken