Gå til sidens hovedinnhold

Her er nye Nasjonalmuseet

Tre vinnere videre i kampen om utformingen av nye Nasjonalmuseet.

(SIDE2): Tre vinnere av arkitektkonkurransen som ble lansert for ett år siden ble klare mandag formiddag. Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design skal samles på Vestbanen i Oslo og de tre arkitektene etter konkurransens fase to ble følgende:

1. «Forum Artis» - Kleihues og Schuwerk Gesellschaft von Architekten mbH (Napoli, Berlin)

2. «Urban Transition» - JAJA Architects ApS (København)

3. «Trylleesken» - Henning Larsen Architects A/S (København)

De tre forslagene har alle fått en rett til å delta i en etterfølgende konkurranse med forhandlinger om pris og gjennomføringsevne, opplyser Statsbygg.

Det er ventet at forhandlingene med Statsbygg vil vare fram til august i år, og at det endelige vinnerutkastet for nytt nasjonalmuseum legges fram da. Arkitektenes konseptvalg og løsning vil være det viktigste kriteriet i sluttvurderingen og vil telle mellom 50 og 70 prosent.

Stor konkurranse
Hele 237 bidragene ble sendt inn for om lag ett år siden, og av dem ble det i fjor høst valgt ut var det seks finalister som fikk bearbeide sine forslag ytterligere i en fase 2.

Se bilder av alle finalistene nederst i saken!

Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design ble etablert i 2003, og er en sammenslåing av Nasjonalgalleriet, Kunstindustrimuseet i Oslo, Museet for samtidskunst, Arkitekturmuseet og Riksutstillinger. Hensikten med museet er ifølge Statsbygg å skape et vitalt, nasjonalt forsknings- og kompetansesenter for de visuelle kunstartene.

Målet med det nye Nasjonalmuseet er å få lokaler som kan vise større deler av samlingen enn det gamle museet kan i dag.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Klart i 2014
Grunnen til at Vestbanen ble valgt som nytt sted for Nasjonalmuseet, var at man fant de gamle lokalene på Tøyen for vanskelig å oppgradere.

Tomten på Vestbanen ble kjøpt for 176 millioner av Staten for et par år siden, og det nye museumsanlegget vil stå klart etter all sannsynlighet i 2014.

Les også:Bygger helt nytt Munch-museum

Les mer om prosjektet på Statsbygg.no.

3133

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken