Den russiske forskeren Natalia Avseenko (36) kastet seg splitter naken ut i vann på 1,5 minusgrader i et unikt forsøk på svømme sammen med to hvitvaler, skriver den britiske avisen Daily Mail.

Grunnen til at den erfarne fridykkeren valgte å droppe dykkedrakten, er at marineeksperter tror hvalene ikke like å bli berørt av kunstige materialer.

Et menneske kan dø etter bare fem minutter i så kaldt vann, men Avseenko var under vann i utrolige 10 minutter og 40 sekunder, skriver avisen. Yogateknikker skal være trikset fridykkeren bruker for å takle det iskalde vannet.

Den prisbelønte naturfotografen Viktor Lyagushkin dokumenterte dykket, og har publisert en rekke av bildene på nett.

KLIKK HERfor å se de spektakulære bildene fra fridykket.

Nakendykket foregikk Kvitsjøen i regionen Murmansk oblast nordvest i Russland. Området benyttes av akvariet Utrish Dophinarium til å fange og temme hvaler og delfiner, før de så sendes til akvarierer rundt om i verden.

Metoden, hvor dyrene hindres i å svømme tilbake ut i havet, regnes av mange naturvernere for å være ubarmhjertig.

Det finnes rundt 100.000 hvitvaler i frihet. Dyrene er berømte for sine menneskelignende ansiktsuttrykk, og kan oppleves på akvarier i Europa, USA og Asia. Ansiktsuttrykkene kommer av en mer fleksibel benstruktur enn andre hvaler.

På bildene over, ser det i alle fall ut til at hvalene Matrena og Nilma trives i selskapet til Natalia...

I 2008 tok for øvrig Avseenko verdensrekord i fridykking, hun nådde ned til 57 meter:

HTML EMBED