Gå til sidens hovedinnhold

Strålende vakre, lynende intelligente

Disse kjendisene får oss til å si «ja takk, begge deler».

(SIDE2): Et vakkert ytre betyr ikke alltid et dypt og innholdsrikt sjeleliv, noe blant annet seriemonogame Jessica Simpson og den hyperaktive Twitter-fantasten Ashton Kutcher er gode bevis på.

Les saken: Tvinger kona til å se porno

Men noen ganger dukker det opp vakre, talentfulle kjendiser som også har akademiske prestasjoner å slå i bordet med. Les videre for vår hyllest til 10 feiende flotte - og lynende intelligente kvinner.

SE BILDEKARUSELL AV DE SMARTE SKJØNNHETENE NEDERST I SAKEN!

Få nytt fra Side2: Klikk her!

1. Natalie Portman
Flotte Natalie er like seriøs når det kommer til sin akademiske innsats som i skuespilleryrket. Portman gikk i sin tid på Harvard, har publisert to artikler i vitenskapsblader og gjesteforeleste om terrorisme på universitetet Columbia. Vi regner med det var få som ble hjemme den morgenen!

2. Shakira
Hun er kanskje mest kjent for sine lekre latinske former, men den colombianske popstjernen kan også skryte av en IQ på 140!

3. Kate Beckinsale
Britiske Beckinsale gikk i sin tid på prestisjetunge Oxford, men allerede før den tid utmerket hun seg som forfatter da hun vant W.H. Smiths pris for unge forfattere. Det er vel ikke mange menn som hadde sagt nei takk til en nyskrevet nattahistorie fra denne flotte dama på sengekanten hver kveld...

4. Emma Watson
«Harry Potter»-stjernen er utvilsomt en pen ung dame. Men i det siste har det også vist seg at Watson er minst like smart som sin nerdete rollefigur i filmene hun er så kjent for. Til høsten skal hun nemlig studere litteratur ved tradisjonsrike Brown University på Rhode Island.

Artikkelen fortsetter under bildet

5. Cindy Crawford
90-tallsikonet Cindy planla i sin tid å bli kjemiingeniør ved Northwestern University, men droppet ut etter å ha kalkulert seg frem til at en karriere som modell ville være atskillig mer innbringende. Kan noen klandre henne?

6. Sharon Stone
Stone har selv benektet vandrehistorier om en skyhøy IQ på 154 og Mensa-medlemskap. Men hun begynte faktisk på høyere utdanning allerede som 15-åring, så at «Basic Instinct»-stjernen er skarp som få, er det liten tvil om.

7. Ashley Judd
Den vakre skuespillerinnen studerte både fransk, antropologi, kunsthistorie og drama ved universitetet i Kentucky før hun inntok Hollywood. I senere år har hun også involvert seg sterkt i AIDS-saken, noe som vitner om at dama også besitter emosjonell intelligens på høyt nivå.

Artikkelen fortsetter under bildet

8. Mira Sorvino
Oscar-vinneren Sorvino gikk i sin tid på ærverdige Harvard, og ble tidligere i år utnevnt til goodwill-ambassadør for bekjempelse av menneskehandel. Det var nok såkalt method acting som ble tatt i bruk da Mira vant den gjeveste filmprisen for rollen som en mindre intelligent prostituert kvinne i «Mighty Aphrodite».

9. Aishwarya Rai
Denne tidligere «Miss World»-vinneren fra India snakker fem språk, fikk bare toppkarakterer på Ruparel-universitetet i hjemlandet og var på vei til å bli lege. Men så åpnet missetittelen andre dører, som blant annet en karriere i Bollywood.

10. Elisabeth Shue
80-tallsheltinnen Elisabeth Shue (husker du henne i «Karate Kid»?) gikk også på Harvard i sin tid. Og den fortsatt flotte 45-åringen kunne nok involvert de fleste menn i en akademisk diskusjon eller tre.

2191

Kommentarer til denne saken