Gå til sidens hovedinnhold

Jakter på nye konspirasjoner

Handlingen i «National Treasure: Book of Secrets» handler om mordet på Abraham Lincoln og er ikke bare basert på fantasi. Se video.

(SIDE2:) Fredag drar Nicolas Cage igjen på skattejakt foran norske kinogjengere. «National Treasure: Book of Secrets» har allerede blitt en megahit i hjemlandet.

Filmen har vært USAs mest sette kinofilm tre helger på rad og har hittil spilt inn 171 millioner dollar.

Drapet på Abraham Lincoln
Ben Gates, spilt av Cage, har igjen hovedrollen. Skattejegeren vi ble kjent med i «National Treasure» i 2004 skal ut på et nytt eventyr.

En til nå savnet side fra dagboken til John Wilkes Booth, Abraham Lincolns drapsmann, kommer til rette igjen, og det fører til at Bens tippoldefar kobles til Lincolns død. Ben vil motbevise beskyldningene, noe som fører ham på en lang reise.

Selv om handlingen i seg selv er urealistisk, er det ting hentet fra virkeligheten i filmen:

- Booth skrev dagbok, og dagboken mangler sider. Og selvsagt begynte mysteriet med en gang: Hva var på de sidene og hvor er de? sier Terry Alford som har skrevet en biografi om Booth.

- Aldri nevnt i historiebøkene
Og det er godt mulig det er ting som fremdeles ikke har kommet frem i drapssaken fra 1865:

- Vi vet faktisk at John Wilkes Booth var en del av en større konspirasjon som aldri blir nevnt i historiebøkene, sier forfatter Dave McGowan.

Se mer her: (Artikkelen fortsetter under)

HTML EMBED

I tillegg til Cage, vil Diane Krufer, Justin Bartha og Jon Voight gjenta sine roller. Andre kjente navn på rollelisten er Ed Harris og Helen Mirren. Mirren spiler Cages mor mens Harris spiller skurk.

Mirren har fortalt at hun sa ja til å spille i filmen fordi det hørtes morsomt ut.

- Jeg snakker ikke om en karrierefilm, jeg snakker bare om min personlige glede. Jeg har aldri vært i en film med stort, stort, stort budsjett før, har hun sagt ifølge Movienews.

Reklame

Oppdateres daglig: 10 kupp du gjør i dag

Kommentarer til denne saken