OSLO (SIDE2): Jeg ligger i et rom fyllt med aromatiske dufter. Diskret musikk strømmer fra høyttalerne, og jeg får forsiktig massasje på ulike punkter under føttene.

Få siste nytt fra Side2.no: Klikk her!

Side2 befinner seg ved Body & Soul på Skillebekk i Oslo. Vi er her for å teste naturopati, og terapeut Wenche Talseth Holm kan fortelle at fotsoneterapi er en del av den helhetlige behandlingsformen som naturopati representerer.

- Ved trykk- og massasjebehandling på relekssonene, sendes signaler til de indre organene, hormonsystemet, samt muskler og skjelett, sier terapeuten, som har bakgrunn fra både naturopati og ernæring.

Alternativ behandlingsform
Naturopati er ikke spesielt utbredt her i Norge. Det er en alternativ behandlingsform bestående av blant annet ernæring, psykologi, feberterapi, bindevevsmassasje, fotsoneterapi og øreakupunktur.

- Naturopati er fremtiden. «Trust me». Vi er fortsatt et lite forbund her i Norge, men det kommer, sier Talseth Holm med sikkerhet i stemmen.

En naturopat benytter seg av ulike terapiformer, men tar utgangspunkt i kosthold, ernæringsterapi og urtemedisin. Det er en heltheltig behandlingsform, hvor målet er å støtte kroppens selvhelbredende evner til å gjenopprette balansen og blir kvitt avfalsstoffer.

- Jeg tilbyr individuelle råd ut ifra engrundig kartlegging rundt symptomer, sykdom, livsstil, arv, stress, miljø og tilgjengelige analyser. Deretter setter jeg opp et behadnlingsopplegg som tilpasses den enkelte, forklarer hun.

- Arbeider mot balanse
Terapeuten arbeider ut ifra en filsosofi som kombinere vestlig medsin og forskning innen ernæring, med tradisjonell kinesisk medisintankegang.

- I USA er ofte naturopatene leger. De er veldig opptatt av urter der, og mange leger bruker urtemedisin, sier hun.

Selvrensende
Behandlingen Side2 tester har som formål å gi økt energi. Fotsoneterapi hevdes å sette i gang en prosess der kroppen selv blir stimulert til å arbeide mot balanse. Slik skal behandlingen virke utrensende, stilmulerende og harmioniserende ved at blokkeringer og stagnasjoner lettere løses opp.

I fotsoneterapi jobber man utifra troen om at kroppens organer ligger under føttene, og man styrker,støtter og renser kroppen ved å trykke og massere på de ulike punktene under fotsålene.

Se hvor de ulike sonene befinner seg i bildet nederst i saken!

- Metoden stammer fra Østen, så har det klatret sin vei til Amerika og oppover Europa til Tyskland. Behandlingsformen har gått fra munn til munn, og hånd til hånd. Behandlingen gir energi til det organet som trenger det, og jeg går nå lett inn over alle sonene for å gi kroppen din en «vårboost», forklarer terapeuten.

Ingen smerte
Mens hun forsiktig trykker, og massrerer de ulike punktene forklarer hun hvilket organ hun behandler. Det er ingen smertefull prosess, men terapeuten finner raskt ut hvor problemområdene befinner seg.

- Her er nyrene. Disse organene handler om stress, om det å få dagen til å gå opp. Nyrene er det som bærer oss, og det handler om at det har vært en lang vinter, forteller terapeuten idet hun treffer et punkt hvor jeg kjenner en svak smerte ved berøring.

- Jeg gir deg ikke en pille
Det finnes få vitenaskapelige beviser på fotsoneterapiens effekt, men Talseth Holm arbeider ut ifra en filosofi om å være tilstede under behandlingen.

- I soneterapi er det vanskelig å vite om din forbedring handler om møte mellom deg og meg, utvekslingen, eller om det faktisk handler om at jeg stimulerer dine organer til å rense seg. Jeg gir deg ikke en pille. Hensiktet min med behandling er at jeg alltid jobber fra hjertet mitt, og gir behandling med det ønske om at du skal blir friskere, sier hun.

Energijuice
Kostholdsveiledning er en viktig del av naturopatien, og Side2 får servert en smoothie som skal gi energi og virke rensende på kroppen.

- Denne grønne juicen består blan annet av frisk ananas, kiwi, én teskje spirulina, litt eplejuice og vann, sier Talseth Holm.

Den velsmakende smoothien tilsettes også knuste linfrø, sesamfrø, og solsikkekjerner.

- Det handler om å tilføre kroppen det sunne fettet, calcium, magnesiun og fiber, forklarer terapeuten.

Se smoothieoppskriften nederst i saken!

SIDE2 MENER:
Behandlingen i seg selv er svært avslappende. Terapeutens behagelige vesen gjorde at man lett fant roen og slappet av. Rett etter behandlingen følte jeg meg sliten, og tom for energi. Jeg hadde stort behov for å sove, samtidig som appetitten var høyere enn normalt.

Dagen etter hadde jeg noe mer energi enn normalt, men om dette kommer av behandlingen eller ikke er vanskelig å avgjøre.

Pris: Naturopati behandling første konsultatsjon koster 1100 kroner, og varer i 90 minutter Oppfølging etter behov, 75 minutter, 550 kroner. Time med kun fotsoneterapi koster 590 kroner.

Smoothieoppskrift:

  • En kopp friske eller frosne bær
  • Knuste linfrø og sesamfrø (1 ss av hver)
  • En halv moden banan
  • En halv appeslin
  • Vann eller havremelk til ønsket konsistens
  • 1ts hvetegress, spirulina eller clorealla pulver (eller Best of Greens som inneholder alle)
  • 1 ss Aloe Vera juice

Kjør i blenderen og nyt!

HTML EMBED