Gå til sidens hovedinnhold

Nav blir gransket

Mistenkt for bevisst feilbruk av midler.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Penger og stillinger som skulle hjulpet bedrifter med å redusere sykefraværet og rekruttere personer med nedsatt funksjonsevne, skal i stedet ha blitt brukt til utbetaling av barnetrygd og løpende Nav-arbeid, skriver Aftenposten søndag.

NA24 - din næringslivsavis

De Nav-ansattes tillitsvalgte melder dette til sine fagforbund. Problemet er nå tatt opp med Nav, og arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen skal ta tak i saken over sommeren.

For det er penger som skulle gått til Navs arbeidslivssentre som skal ha blitt feilbrukt. De retter seg mot bedrifter som er en del av satsingen på inkluderende arbeidsliv (IA-avtalen). Sentrene skal jobbe langsiktig og strategisk for å hjelpe bedrifter med å redusere sykefraværet, rekruttere personer med nedsatt funksjonsevne, og øke den gjennomsnittlige avgangsalderen.

– Våre medlemmer melder at midler som er øremerket brukt til arbeidslivssentrene, blir brukt til andre oppgaver, løpende driftsarbeid, nær sagt å utbetale alderspensjon og barnetrygd til folk, sier leder for Akademikerne, Christl Kvam til Aftenposten.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Reklame

Bestselger: Slik får du kajakk til en tidel av vanlig pris

Kommentarer til denne saken