Gå til sidens hovedinnhold

Dumpet av NAV

Kan tape 12 millioner fordi de nektet å godta ett eneste vilkår i kontrakten.

Nav skal bytte ut hele sin IT-plattform. Dermed er det duket for et av landets største moderniseringsprosjekter, med et omfattende behov for innkjøp av konsulenttimer, skriver Digi.

I forrige uke kom listen over de 34 leverandørene som får kjempe om å levere tjenester i milliardklassen de neste fire årene.

Sviende tap
IT-selskapet Unit4 Agresso er blant de som ikke får levere konsulenttjenester i denne perioden. Det kan bety et økonomisk tap på opptil 12 millioner kroner. Det skjer selv om NAV bruker nettopp Agresso som lønns- og HR-system for sine nær 14.000 ansatte.

Årsaken er at Unit4 Agresso tok ett eneste forbehold. De nektet å godta følgende kontraktsvilkår i rammeavtalene til Nav:

«Leverandøren kan ikke holde tilbake ytelser som følge av Kundens mislighold».

- Dette kontraktspunktet er meget viktig for NAV, da det kan være virksomhetskritisk eller svært viktig på andre måter at leverandørens ytelse ikke stanses. Dette er en type risiko vi ikke kan ta, skriver Nav i avvisningsbrevet.

- Ubalansert og urimelig
Dette får direktør i Unit4 Agresso, Helge Strypet, til å se rødt.

- Vi synes kravet er ubalansert og urimelig – og strider med all normal forretningspraksis. Dessverre er det slik at offentlige virksomheter i økende grad stiller urimelige krav, som leverandørene vanskelig kan forholde seg til, sier han til digi.no.

NAVs IKT-direktør Nina Aulie skriver i en e-post til digi.no at kravet har vært med i NAV sine avtaler gjennom flere år.

– Det er et krav som er vanlig for statlige etater å stille til sine leverandører. Vi er opptatt av å få levert de tjenestene vi inngår avtale om og ønsker å sikre at vi ikke kommer i en situasjon der tjenesten ikke blir levert. Det er ingen risiko for konkurs i statlige etater og leverandører som har et rettmessig krav på betaling fra oss, vil alltid få betalt, skriver hun.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken