Å søke på 1881 etter navn som inneholder ord som «kuk» og «dås» er jo noe alle kan le av en gang i blant. Men det er noen navn som på fremmede språk virkelig setter fart i lattermusklene.

En skulle kanskje ikke tro at det fantes virkelige versjoner av filmfigurer som Ivana Humpalot, Alotta Fagina og Mike Hunt, men det gjør det utrolig nok.

Sportshistorien har noen gode eksempler, her er ti av de bedre:

4924

Filmhistorien er selvsagt full av tullenavn. «James Bond»-filmene er berømte for storslagne navn som Pussy Galore og Honey Rider, noe «Austin Power»-filmene parodiserte. To av navnene har vi nevnt over, Dixie Normous og de asiatiske tvillingene «Fook Yu» «Fook Mi» er andre klassikere.

Men igjen kommer noen gode eksemplene fra det virkelige liv. I CBS-serien «How I Met Your Mother» treffer vi for eksempel Stu Pidasso («stupid asshole»).

13. april 2003 rapporterte avisen The Post and Courier at en mann ved navn Heywood Jablome («Hey, would you blow me») ble eskotert vekk fra en protestaksjon i forbindelse med The Masters Tournament. I ettertid viste det seg at mannen var en radioprater som iscenesatte det hele.

Navn som Paige Turner, Anna Sasin, Justin Case, Carrie Oakey, Jo King og ikke minst Stan Still er imidlertid ekte nok, og problematiske for enkelte.

Den tidligere, britiske piloten Stan Still husker godt treningen i Luftforsvaret.

- Kommandaten over meg pleide å rope «Stan Still, get a move on», og lo seg skakk av det. Etter hvert ble det veldig kjedelig for meg, fortalte Still til BBC i 2009.

Vi gir oss ikke med bare utenlanske navn, det finnes mengder med navn som høres ganske snodig ut på norsk også. Her er noen eksempler:

4926

Har du flere morsomme navn? Fyr av i kommentarfeltet: