Gå til sidens hovedinnhold

Nedtur for ScanArc

Smelteverksselskapet ScanArc sliter med fallende priser og høye kostnader.

ScanArcs inntjening i fjerde kvartal ble sterkt preget av en svekket dollar og nye fall i prisene på sink. I tillegg kom ekstraordinærkostnader som sendte bunnlinjen i rødt.

Selskapet ser også ut til å måtte slite utover i 2008 med produksjonen, men håper på bedring og lavere kostnader etter hvert.

Underskudd
Avslutningen på 2007 ble meget svak for ScanArc som måtte logge et underskudd på 13 millioner kroner før skatt. I samme periode i 2006 endte resultatet før skatt på pluss 4,2 millioner kroner.

Driftsinntektene endte på kun 21,9 millioner kroner i fjerde kvartal, ned fra 30,4 millioner kroner i fjerde kvartal 2006. Driftsresultatet endte på minus 17,3 millioner, mot pluss 5,7 millioner kroner ett år tidligere.

I de svake tallene ligger det en svekket dollar og nye fall i sinkprisene. I tillegg kommer ekstraordinære tilleggskostnader på 8 til 10 millioner kroner. Det er flere faktorer som ligger bak kostnadene, som økt vedlikehold i forbindelse med produksjonsproblemer, høye transportkostnader og et forsikringsforlik.

Fortsatt problemer
Starten på 2008 vil også være preget av ujevn produksjon ved anlegget i Høyanger. I korte perioder i fjerde kvartal var fabrikken helt stengt. Det varsels også en nedstengning på tre uker i løpet av første halvår på grunn av utbedringsarbeider.

ScanArc regner imidlertid med at logistikkostnadene skal komme ned på et normal nivå i løpet av første kvartal. Beslutningen om en ny produksjonslinje i Høyanger vil bli tatt i mars.

Reklame

Nå gjør du utrolige kupp på vinterutstyr og vinterklær