Boligprisene gikk marginalt ned i juni, med 0,1 prosent, viser tall fra Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) og Eiendomsmeglerforetakenes Forening (EFF).

SELGE BOLIG? Finn megler

* Prisene på leiligheter falt 0,3 prosent.

* Rekkehus og tomannsboliger steg 0,8 prosent.

* Prisene på eneboliger steg med 0,4 prosent.

Ser man på de siste 10 årene, har det vært normalt med et fall i boligprisene på cirka 0,75 prosent i juni. Slik sett er denne junimåneden bra.

Og folk handler bolig som aldri før.

LES OGSÅ:Oppgang for borettslagslag

- Med den sterke juniomsetningen kan vi oppsummere det første halvåret med å ha vært svært godt med hensyn til både boligomsetning og prisutvikling, sier NEF-leder Christian Dreyer på pressekonferansen.

Hittil i år har boligprisene steget rundt 6,5 prosent. Boligomsetningen økte kraftig i juni - hele 18 prosent i forhold til samme måned i fjor.

- Dette er interessant. Vi har aldri før registrert et så høyt aktivitetsnivå i juni. Likevel har ikke prisene økt, sier Dreyer.

Han tror dette skyldes at boligmarkedet nå fungerer bortimot perfekt. Folk har god økonomi og handler bolig, men de er likevel nøkterne, og løper i skoene av skoene av seg i jakten.

Dreyer tror ikke pessimistene som tror på boligprisfall fremover får rett.

- Vi forventer lav rente i lang tid, og ingen dramatisk økning i ledigheten. Slik jeg ser det vil boligprisene ikke falle de nærmeste 12 månedene, sa han.

Få bedre råd med Nettavisens tjenester:

Minstrøm:Bytt strømleverandør og spar tusener.

Minrente:Bytt bank og spar minst 5000 kroner i året.

Mittoppdrag:Få tilbud fra håndverkere.

(Tjenestene er gratis for Nettavisens lesere)