(SIDE2): Tirsdag fikk vi presentert vårens trender for neglelakk i regi av CND - som kanskje er best kjent for sin Vinylux-neglelakk.

Presentasjonen ble holdt i palmerommet på Paleo, som var passende pyntet med blomster i riktige toner.

70-tallet på neglene

Moteekspert og TV 2-profil Marianne Jemtegård sto for presentasjonen av vårtrendene, og kunne fortelle at det i vår er tidlig 70-tall som gjelder. Dette er en sterk tendens akkurat nå, og du som følger litt med har nok allerede fått med deg at det i vår er den bohemske 70-talls viben som gjelder.

- Jeg lar meg spesielt inspirere av modell, skuepiller og it-girl Calita Getty, som sammen med sin fotografektemann og YSL skapte en ny bølge på tidlig 70-tallet.

- Hun var en ekslusiv «gypsette», og vi ser at hun har en naturlig skjønnhet, og langt hår med midtskill - noe som er «the shit» denne sesongen, sier Jemtegård.

Av fargetoner var det de kalde pastellene som gjaldt på sent 60-tall og tidlig 70-tall, og det er nettopp disse fargene som helst skal pryde neglene våre i tiden som kommer. Kaldheten i tonene gjør at pastellene ikke blir så «sukkersøte» i sammenligning med de tonene som regjerte sommersesongen ifjor.

- Den nye kolleksjonen heter Flora og Fauna, og baserer seg på kalde pasteller, i tillegg til et par nøytale farger, som beigerosa og grå, noe som er svært kledelig til en typisk skandinavisk hud med rosa hudtoner, sier hun.

Og ikke bare er disse tonene kledelige, men de nøtrale tonene sklir rett inn i den sporty skjønnhetstrenden, hvor alt skal se naturlig, rent og friskt ut. For den sporty stilen er også millitærgrønt svært populært.

Marmor og mønstermiks

Dette er en farge som gjør sitt store inntok i motebildet allerede nå, og her kan man bare la seg inspirere til å mikse millitær med kalde pasteller, alà Jonathan Sauders.

Forskjellige typer neglelakk har virkelig skutt fart ved hjelp av sosiale medier, og Jemtegård tror dette fører til at mange nå våger mer enn tidligere.

- Vi er ikke lenger redde for å kombinere mønster og farger, og det kuleste mønsteret å ha på neglene i vår er marmor - som har funnet veien til neglene fra interiøret, sier hun.

Knallfarger og blått i sommer

I tillegg ser man nye varianter av den franske manikyren, hvor den for eksempel er snudd opp ned, eller at man velger en farget stripe fremfor den klassiske hvite.

Når vi kommer til sommeren viker de kalde pastellene for knallfarger med hint av metallisk.

- Det er knallfarger med en edge som gjelder. Dette er storbyversjonen av sommerlakk. Lakkene har gjerne et ørlite glimt av «shine», noe som gir et hint av punk, sier Jemtegård.

Fargen blå har har vært på full fart inn de siste sesongen, og etterspørselen øker etter denne tonen.

I vår og sommer skal den helst være denimblå eller lyseblå, og passer spesielt godt til sommerbrune tær.