(SIDE2): Om det er en ting som får oss til å ønske våren velkommen med åpne armer, så er det de vårlige lakkene som kommer denne sesongen. Det, og selvfølgelig tanken på å gå ut uten å måtte trekke på seg lag på lag av klær.

Av neglelakktrender denne sesongen så er det flere forskjellige farger og toner å velg mellom.

Sukkertøypasteller
Det beste med denne trenden er at den føles veldig friskt etter sesonger med mye mørke toner. Fargen skal gjerne minne om alt som er søtt, som sukkertøy og makroner.

Pasteller kommer stort sett tilbake hver vår, og kanskje har du spart på mint- og rosafargen fra forrige vår?

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Gå til innkjøp av en pastellgrønn og en pastellgul variant også, og du er i mål. Når det kommer til disse tonene er det viktig at du velger en neglelakk som er dekkende nok. En lysegrønn, transparent farge blir ikke like pent, og det samme gjelder for den gule. Det skal være fargesterkt.

Lavendel og fersken
Lilla er en av vårent trendfarger, og spesielt tonen lavendel er pent. Også ferskenfarger er tilbake, sammen med andre varianter av oransje - som også er en av vårens trendfarger.

For den mer minimalistiske kan hvitt være et godt valg. Den hvite lakken står godt til den grafiske sort-hvitt-trender, og vil være et god match for ethvert antrekk.

Sterke, moderne farger
De sterke fargene fra de siste sesongene blir med videre, og er fortsatt et godt valg. Spesielt knalloransje, knallblå og knallrosa er pent.

Det er ikke bare fargevalg som vil holde neglene dine i motebildet denne sesongen, nå settes det fokus på tekstur - også når det kommer til negler. Så alt i fra kaviarneglelakk, til glitterneglelakk og neglefolier med morsomme detaljer er fint.

Vi har plukket ut ti rimelige varianter under. Når man kjøper billig neglelakk kan kvaliteten være så som så, men det kan fint reddes ved hjelp av en top coat. Har man en god top coat, spiller det ikke like stor rolle hvilken type neglelakk man legger på det nederste laget.

1. Lyseblå
2. Lavendel
3. Lysegrønn

4. Knallblå
5. Knall oransje

6. Rosa
7. Pastellgul
8. Hvit

9. Subtil glitterlakk
10. Glitterlakk

Følg disse seks stegene, og du vil få neglelakk som sitter lenger.

1. Begynn med helt rene negler
Det kan virke tidkrevende og irriterende å måtte skrubbe bort hver eneste rest av gammel neglelakk, spesielt om den har en mørkere tone, før men legger på nå. Men det bør gjøres. Gammel neglelakk vil nemlig være svært saboterende for den nye. Om du ikke har fjernet den gamle godt nok, så vil den nye sprekke opp fortere, ifølge Real Beauty.

2. Fjern neglebåndene
Dytt neglebåndene ned før du tar på neglelakk. Dette tar bare et par minutter toppen, men gjør at du kommer bedre til i hjørnene av neglene dine. De delene du hadde mistet om du ikke hadde kommet til her kunne ha fått neglelakken til å se sprukket ut.

3. Bruk alltid en base
De fleste har kanskje nå vent seg til å bruke en topcoat, men mange dropper noe som er minst like viktig, nemlig basecoat. Dette steget er en viktig del av prosessen fordi basen gjør at neglelakken setter seg bedre.

4. Mal tuppene
Neglelakken sprekker først på tuppene. For å forhindre dette kan du male et tynt lag med neglelakken på tuppen av neglene, og litt under også om du har negler til det. Repeter dette når du legger top coat.

5. Ikke legg for mange lag
Flere lag vil ikke forlenge hvor lenge neglelakken holder seg fin, det er faktisk motsatt. Etter du har rundet tre lag vil neglelakken klumpe seg, og dette gjør at den sprekker fort. Flere lag vil i tillegg forlenge tørkeprosessen og det er da større sjanse for at du får neglelakken ødelagt før den har fått satt seg.

6. Legg topcaoat på nytt
Hver andre eller tredje dag kan du legge på et nytt lag med topcoat. Dette laget er det første som forvinner, fordi det ligger øverst, og vil mest sannsynlig sprekke iløpet av de tre første dagene. Om du legger et tynt, nytt lag, vil du glatte over det som har sprukket, og det vil gi ny beskyttelse til laget som ligget unders. Nå for tiden er en matt topcoat spesielt populært.