(SIDE2): Vi vet alle hvor frusterende det kan være når man har brukt tid på å legge neglelakk, og så begynner den å sprekke etter bare en dag eller no - ingen har tid til å fjerne og legge ny neglelakk hver dag.

Derfor kan det være lurt å ta noen forhåndsregler slik at du sparer både tid og krefter på manikyren.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Følg disse seks stegene, og du vil få neglelakk som varer.

1. Begynn med helt rene negler
Det kan virke tidkrevende og irriterende å måtte skrubbe bort hver eneste rest av gammel neglelakk, spesielt om den har en mørkere tone, før men legger på nå. Men det bør gjøres. Gammel neglelakk vil nemlig være svært saboterende for den nye. Om du ikke har fjernet den gamle godt nok, så vil den nye sprekke opp fortere, ifølge Real Beauty.

2. Fjern neglebåndene
Dytt neglebåndene ned før du tar på neglelakk. Dette tar bare et par minutter toppen, men gjør at du kommer bedre til i hjørnene av neglene dine. De delene du hadde mistet om du ikke hadde kommet til her kunne ha fått neglelakken til å se sprukket ut.

3. Bruk alltid en base
De fleste har kanskje nå vent seg til å bruke en topcoat, men mange dropper noe som er minst like viktig, nemlig basecoat. Dette steget er en viktig del av prosessen fordi basen gjør at neglelakken setter seg bedre.

4. Mal tuppene
Neglelakken sprekker først på tuppene. For å forhindre dette kan du male et tynt lag med neglelakken på tuppen av neglene, og litt under også om du har negler til det. Repeter dette når du legger top coat.

5. Ikke legg for mange lag
Flere lag vil ikke forlenge hvor lenge neglelakken holder seg fin, det er faktisk motsatt. Etter du har rundet tre lag vil neglelakken klumpe seg, og dette gjør at den sprekker fort. Flere lag vil i tillegg forlenge tørkeprosessen og det er da større sjanse for at du får neglelakken ødelagt før den har fått satt seg.

6. Legg topcaoat på nytt
Hver andre eller tredje dag kan du legge på et nytt lag med topcoat. Dette laget er det første som forvinner, fordi det ligger øverst, og vil mest sannsynlig sprekke iløpet av de tre første dagene. Om du legger et tynt, nytt lag, vil du glatte over det som har sprukket, og det vil gi ny beskyttelse til laget som ligget unders. Nå for tiden er en matt topcoat spesielt populært.