Neglekunstneren Simcha Whitehill delte sine tips med amerikanske Cosmopolitan, og forklarte hvor lett det er å gjøre neglekunst som ser avansert ut - helt på egenhånd, hjemme i sofakroken.

Alt du trenger er en god porsjon tålmodighet, en tynn pensel, de neglelakkene du ønsker å bruke, samt en stødig hånd.

Forberedelse

Fil ned neglene til den lengden, og i den formen du ønsker at de skal være. Dytt ned neglebåndene, men pass på at du ikke klipper dem, da blir de stygge. Deretter kan du legge på en basecoat slik at neglelakken sitter bedre på neglen, etterfulgt av to lag med en basisfarge.

Basisfargen vil i dette tilfellet være hvit, ettersom det er den lyseste fargen, og derfor fargen som ligger i bunnen.

Neste lag

Deretter kan du legge neste lag med neglelakk, som i dette tilfellet vil være å farge litt over halve neglen med en ferskenfarget lakk.

Om du heller ville ha valgt neglekunsten på bildet under her, kunne du ha brukt en tynn pensel til å male de svarte og hvite stripene på neglene. Her er det viktig å ha tunga rett i munnen, slik at stripene holder seg rette.

Husk også å la underlaget, altså den røde eller hvite fargen, tørke ordentlig før du setter i gang med neste lag.

Husk å rense

Om du skal bruke den lille penselen to ganger, som du måtte ha gjort på bildet med de røde neglene, er det viktig å huske og bruke neglelakkfjerner mellom hver gang du maler en detalj, sånn at fargene ikke smitter over på hverandre.

Pynt med detaljer

Deretter er alt klart for å legge den siste hånden på kunstverket. I det øverste bildet i saken vil det si at den svarte «rammen» kan legges på, slik at skillet mellom den hvite og ferskenfargede lakken blir borte. Deretter kan du dra stripene videre ut, og skape den «gitter-effekten» den hvite delen av neglene har.

Om du heller vil herme etter de røde neglene, er det nå du kan lage de små hvite og svarte prikkene som er mellom stripene. Husk også her å rense penselen mellom hver farge.

Siste finish

Når alle lagene med neglelakk har tørket ordentlig, kan du legge på en topcoat, sånn at neglelakken ikke flasser av allerede neste dag.

Om du ikke er sikker på om neglene er helt tørre, kan du la tungespissen smake på neglene. Om det fremdeles smaker litt bittert, er ikke neglene ordentlig tørre ennå.

Et tips for å få de til å tørke raskere er imidlertid å holde de under rennende kaldt vann, bare husk og ikke tørke deg så hardt med håndkleet etterpå.