Aksjonen Nei til frontkollisjoner setter i gang en storprotest mandag klokken 12 ved Oslo rådhus, og oppfordrer alle til å møte opp og støtte aksjonen.

De er nemlig lei av den manglende trafikksikkerheten på norske veier.

- Vi skal gå med 170 kors fremst i toget. De skal symbolisere antall drepte så langt i år, sier Per-Kaare Holdal i Nei til Frontkollisjoner til Nettavisen.

I spissen går blant annet biskop Tor B. Jørgensen og strafferettsadvokat Mona Høiness.

De ønsker å markere at det må iverksettes strakstiltak for å hindre de altfor mange trafikktragedier langs de norske veiene.

Store deler av det norske veinettet står uforandret siden 1970-tallet. Siden den gang har trafikkbildet endret seg kraftig.

- Dette er åpenbart feil veipolitikk, den sittende regjeringen har stoppet utviklingen, og nå er vi på et absolutt minimumsnivå, sa direktør for samfunnskontakt Håkon Glomsaker i NAF til Nettavisen tidligere i år.

Les mer her:- Veiene er helt på felgen

Det ble budsjettert kun ti kilometer med midtrekkverk for 2008. Dette er et konkret eksempel på den manglende politiske viljen.

Statens vegvesen har selv påpekt at med midtrekkverk kan de fleste møteulykker på en veistrekning unngås (Se Statens vegvesens dybdeanalyse av dødsulykker fra 2006, TS 2007:9).

Til sammenligning bygget svenskene 3820 kilometer med midtrekkverk ved utløpet av 2007, i Norge ble det totalt bygget 104 kilometer.

I tillegg har Teknisk Ukeblad (TU) beregnet at ut fra dagens bevilgninger, vil det ta minst 225 år til før alle veier er oppgradert til akseptabel standard.

Les mer om dette på:Dårlige veier i 225 år til

- Politikerne i Sverige har forstått betydningen av gode veier og trafikksikkerhet. Det er merkelig at vi ikke kan få til samme veistandard her til lands. Sverige har jo like stor utenlandsgjeld som Norge har på bok, sier Holdal.

Protestgruppen starter ved rådhuset klokken 12, og går videre derfra via Stortinget til Regjeringsbygget.

Der skal aksjonen overlevere en appell til medlem i Stortingets Transport- og kommunikasjonskomité og til statsministeren.

Nei til frontkollisjoner oppfordrer alle som har muligheten til å vise at man krever endring, og hjelpe til å bære de symbolske korsene.

Det siste fra Nettavisen Motor:

- Norges dummeste bilsvindlere

- Nå kan du gjøre et militærkupp

- Vegvesenet: - Vi beklager

Mer om bil, MC og trafikk finner du i Nettavisen Motor.