Gå til sidens hovedinnhold

Nekter å kutte utslipp

India vil ikke binde seg til mål om å kutte utslipp av drivhusgasser.

- Obligatoriske mål for å redusere utslipp vil bremse den økonomiske veksten i utviklingsland, hevder statssekretær i det indiske miljøverndepartementet, ifølge Press Trust of India.

NA24 - din næringslivsavis

Neste uke er det G8-møte i Tyskland. Forbundskansler Angela Merkel kommer til å gjøre kampen mot global oppvarming til en hovedsak. India er ikke G8-medlem, men er likevel invitert til møtet. Nå er det altså klart at det store landet altså vil nekte å begrense CO2-utslipp. Merkels mål er å kutte utslippene med 50 prosent under 1990-nivå innen 2050.

Kvotene som Jens Stoltenberg vil kjøpe, er kvoter som kommer inn i EU fra utviklingsland.

- Alternativet er at Kina og India påtar seg egne forpliktelser, og det vil de ikke gjøre. Men at Statoil går inn i et prosjekt og reduserer, så blir utslippskuttene helt reelle. Reduseringstiltak i tredje verden gir globale reduksjoner, forteller senioranalytiker i Point Carbon, Stig Schjølset, til NA24.

Det betyr at kvotene som for eksempel vår egen regjering har tenkt å kjøpe gjennom EUs kvotesystem, er kvoter som er initiert av europeiske kuttiltak. Men landene som de kjøpes fra har ingen forpliktelser om å kutte utslippene.

Indias bruttonasjonalprodukt har økt med åtte prosent de siste fire årene og Indias regjering har ingen planer om å dempe denne veksten.

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn