Gå til sidens hovedinnhold

Nekter P4 å slå av senderne

Namsretten i Asker og Bærum forbyr Norkring å slå av senderne i det fjerde riksnettet, slik P4 har varslet at de vil gjøre fra og med i dag.

P4 hentet frem de store kanonene og varslet at de kommer til å slå av senderne i det fjerde riksnettet allerede i dag, to uker før konsesjonen går ut og de skal over på det femte riksnettet.

Det ville føre til at Kanal4 overtok et nett som hadde stått tomt i to uker og dermed ikke få noen gratispassasjerer. Men Kanal4 tok saken til retten og nå har Namsretten i Asker og Bærum avgitt følgende kjennelse.

Norkring AS forbys å avstenge sendere i det fjerde riksnettet

Norkring AS pålegges straks å åpne eventuelt avstengte sendere i det fjerde riksnettet.

Norkring forbys å overføre PI-kodene fra det fjerde riksradionettet til det femte, og forbys fortsatt sending av det fjerde nettets PI-koder i det femte nettet.

Norkring, som står for driften av sendenettene, har akseptert rettens kjennelse og vil ikke slå av nettet, slik P4 hadde planlagt.

- Vi er tilfreds med å ha fått medhold i at P4s ulovlige virkemidler måtte stoppes. Nå håper jeg vi kan konkurrere om lytterne ved å lage best mulig radio, sier radiosjef Arne H. Krumsvik i Kanal4 i en melding.

Reklame

Nyhet: Nå får du denne bilen som ladbar hybrid