(SIDE2): Via elskovssyke «Maneater» og «Promicious» ble Nelly Furtado en internasjonal stjerne med 2006-platen «Loose», produsert av Timbaland. Oppfølgeren blir kanskje mer eksotisk, ettersom den kanadisk-portugisiske sangerens nye album er på spansk (og antakeligvis litt portugisisk).

- Det var en naturlig utvikling for meg å spille inn dette albumet, sier 30-åringen i et opptak fra studioet, skriver 730.no.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Spanskspråklig skive
- Jeg ville at min fjerde plate skulle bli på spansk, men så visste jeg ikke hvordan jeg skulle starte, før jeg møtte den utrolige artisten (kubansk-kanadiske) Alex Cuba, og så begynte vi tilfeldigvis å skrive låter sammen. Plutselig merket jeg at jeg skrev på spansk, og at jeg ikke hadde skrevet noe på engelsk på ett år.

«Mi Plan», som kommer i salg i september, har «Manos al Aire» (hendene i været) som første singel, hvor Nelly synger om en krevende kjæreste som kontrollerer henne.

Se den nye videoen med Nelly og hennes spanske elsker

Samarbeid på trappene
Furtado er også aktuell på engelsk, blant annet på en remix med sin kanadiske venninne Divine Brown (ikke Los Angeles-gatepiken Divine Brown som spilte på Hugh Grants kjøttfløyte i 1995) og med rapperen Flo Rida på låten «Jump» fra Disney-filmen «G-Force».

Fun fact 1: I fjor giftet Nelly seg med den kubanske produsenten og studioteknikeren Demo Castellon. Hun er svak for mannfolk i studio: Stjernen har et barn med produsenten og DJ-en Jasper Gahunia alias Lil Jaz.

Fun fact 2: Sangeren fortalte britiske MTV at hun har fått tilbudt 500 000 dollar (over 3 millioner kroner) for å posere i Playboy, men at hun sa nei, selv om det var like før hun stilte.

- Det er spennende, det er veldig fristende. Det må være under de riktige forutsetningene. Vi får se hva som skjer.

Fun fact 3: På «Give It to Me», hitsingelen med verdens billigste video med tre platinastjerner, Nelly, Timbaland og Justin Timberlake, disser kanadieren frøken Fergie fra Black Eyed Peas, mens de andre ifølge 730 går etter henholdsvis produsenten Scott Storch og selveste Prince.

Video: Se Nelly Furtado med Justin Timberlake