Gå til sidens hovedinnhold

Neppe Oscar på Beyonce

Beyonce Knowles blir ikke kreditert som låtskriver hvis låta hun var med på å skrive blir nominert.

(SIDE2): Superstjernen får dermed ikke sjansen til å få en Oscarstatuett for beste låt, selv om hun har skrevet den ifølge MTV.

Regler
Beyonce er for tiden aktuell med filmen «Dreamgirls», der hun har hovedrollen. Hun har også bidratt til soundtracket. Sammen med tre andre har hun blant annet skrevet sangen «Listen», som ryktes å få en Oscarnominasjon.

Men Beyonce får ikke være med på moroa.

«Academy of Motion Picture Arts and Sciences», som er ansvarlig for Oscarutdelingen, har nemlig en regel om at de ikke vil gi ut mer enn to statuetter i kategorien. De kan likevel strekke seg til tre, hvis alle tre har vært like mye med på å lage sangen. Regelen kom etter at Counting Crows sang «Accidently in Love» fra filmen «Shrek 2» vant med sine sju låtskrivere.

Beyonce utelates
Siden Beyonce prosentvis har bidratt minst til sangen er det altså hun som utelates. Men hun depper ikke.

- Beyonce bidro mye til «Listen», men prosentvis mindre enn de andre. Hun trodde aldri hun kom til å bli nominert, men hun er veldig fornøyd med at kollegaene kanskje får annerkjennelsen, sier en representant.

Knowles blir dermed ikke kreditert under årets Oscar med mindre hun blir nominert til «Årets kvinnelige skuespiller». Nominasjonene blir klare 23. januar.

«Listen» er for øvrig nominert til en Golden Globe, med Beyonces navn.

Les mer her

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag