Gå til sidens hovedinnhold

Nervøs åpning i USA

Har startet dagen med en forsiktig oppgang.

De lå lenge an til en nedgang ved børsene i New York, men starten har fortonet seg langt mer positiv.

NA24 - din næringslivsavis

S&P 500-futuren løftes 0,23 prosent til 895,12 poeng, mens Dow Jones-indeksen stiger 0,33 prosent til 8.358,40 poeng. Nasdaq-indeksen stiger 0,34 prosent til 1.694,96 poeng.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

- Denne uken har vi sett noen retningsløse markeder etter at store indekser har slitt med å holde oppsvinget. Vi har sett et lite fall, men kanskje ikke aggressivt nok til å stoppe rallyet, skriver Ian Grippith i CMC Markets til sine kunder, ifølge Marketwatch.

På makrofronten har det kommet mye dårlig nytt fra Europa. Fallet i økonomien er større enn hva markedet forventet. I første kvartal sank bruttonasjonalproduktet for euroområdet med 2,5 prosent. I fjerde kvartal var fallet på 1,6 prosent. Økonomene hadde ventet et fall på 2 prosent.

Les mer: Europeisk vekstsjokk

I USA har det kommet noe bedre rapporter. Aktivitetsindeksen New York Empire State steg til minus 4,55 poeng i mai og viser dermed en bedring fra minus 14,65 poeng i april. Estimater innhentet av Bloomberg viser at økonomene forventet at indeksen ville havne på minus 12 i mai.

Les mer: Bedring for New York-indeks

Den umiddelbare faren for deflasjon i den amerikanske økonomien er også svekket. Konsumprisindeksen viser en flat utvikling for prisveksten, mens kjernekonsumprisindeksen vokste med 0,3 prosent i april.

Les mer: Amerikanske kjernepriser stiger

Industriproduksjonen falt med 0,5 prosent i april. Det viser tall fra den amerikanske sentralbanken fredag ettermiddag. Det er 15 gang på 16 måneder at det er en nedgang i industriproduksjonen i verdens største økonomi. Industrien kapasitetsutnyttelse falt til 69,1 prosent i april fra 69,4 prosent i mars.

Økonomene hadde på forhånd forventet at industriproduksjonen ville falle med 0,6 prosent, mens kapasitetsutnyttelsen ville ligge på 68,9 prosent, viser estimater innhentet av Dow Jones Newswire.

Les mer: Lavere industriproduksjon i USA

Sentimentundersøkelsen fra Universitet i Michigan viser at stemningen er i bedring i USA. Den foreløpige utvikling for mai viser en oppgang til 67,9 poeng og det er en bedring fra 65,1 i april. I forkant ventet økonomene en oppgang til 67 poeng, viser estimater fra Bloomberg News.

Les mer: Sentimentet stiger

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag

Kommentarer til denne saken