Gå til sidens hovedinnhold

Nestegenerasjons politi og røver

Need for Speed Rivals er tv-spillracing på sitt mest fartsfylte.

Need for Speed-serien har vært med helt fra 90-tallet og huser både fabelaktige arkaderacere og gode forsøk på seriøse bilspill. Seriens nyeste medlem, Need for Speed Rivals, har begge føttene godt plantet i arkadeland og leverer en fartsfylt, hektisk og meget underholdende opplevelse.

Flotte omgivelser

Spillet er utviklet av Gøteborg-baserte EA Ghost og er satt til Redwood County, en komprimert utgave av California. Spillverdenen byr på alt fra smale fjellveier og til brede motorveier, og omgivelsene er både varierte og innholdsrike. Det er masse å se på, utfordrende løp som skal vinnes, knalltøffe rivaler som skal beseires og hopp som skal finnes.

Du kan når som helst kjøre hvor som helst og spillet legger opp til at du skal utforske omgivelsene. For å komme deg opp og frem og låse opp nye biler, må du jobbe deg gjennom ulike såkalte Speedlists. Disse består av forskjellige og gradvis vanskeligere oppgaver. I tillegg til de opplagte, som å vinne ulike løp, må du for eksempel finne et gitt antall hopp eller finne et strekke hvor du kan nå en viss hastighet.

Begge sider av loven

Rivals-delen av navnet spiller på at du både kan spille som politi og råkjører (og når som helst bytte mellom dem). Lovens lange arm har det litt lettere med enklere tilgang på kraftigere biler, mens råkjørerne kan oppgradere og pille mer på bilene sine. Uansett hvilken side du velger har du en fartsfylt opplevelse i vente, Need for Speed Rivals har en deilig fartsfølelse og et strålende lydbilde gjør opplevelsen enda bedre. Det er lenge siden motorer har brummet så godt.

En viktig del av Need for Speed Rivals er onlinekomponenten. Akkurat som i både Hot Pursuit og Most Wanted er spillet proppfullt av asynkrone utfordringer skapt av vennene dine, for eksempel en fartsrekord eller en tid som skal slås. I tillegg kan du få besøk av andre spillere i din spillverden, og Rivals belønner dere med både penger og poeng for å samarbeide.

Tidvis frustrerende

Et minus med Rivals er at det ligner på de to forgjengerne, så hvis du har gått lei dem er det lite nytt å hente her. Et annet er at spillet tidvis kan være enormt frustrerende. Politiet blir fort veldig kraftige og det å skulle rømme fra dem føles tidvis nytteløst.

Underholdende og stort

Heldigvis er det stort sett glemt når du cruiser bortover i superbilen din og nyter den flotte utsikten, eller ser konkurrenter og politi forsvinne i bakspeilet. Need for Speed Rivals er et underholdende og stort bilspill som anbefales både eiere av denne og neste generasjonen med konsoller.

HTML EMBED
Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken